Közélet

2009.04.21. 13:45

Húsz év után új elnököt választottak

Eredményes négy esztendőre tekinthet vissza a megyei Ebtenyésztők és Ebtartók Egyesülete.

Sz. Á.

A megtett út állomásairól Eppel János adott képet: a szervezet elnöke tegnap délután Szekszárdon, a Hotel Gemencben tartott beszámolót az egyesület tisztújító küldöttgyűlésén. A közel kétszázas tagság érdekeinek képviselete, kiszolgálása a költségek folyamatos emelkedése ellenére kellő színvonalon zajlott: ezt megkönnyítette, hogy a megyeszékhelyen önálló, jól felszerelt irodát tartottak fent és tiszteletdíjas munkatársat alkalmaztak.

A most lezáruló ciklus további eredményei közé tartozik, hogy szervezetből 2007-re sikerült egyesületté alakulni. Ez azért volt fontos és szükséges, mert így, a saját önkormányzatiság, alapszabály kialakításával megnőtt az önállóság, valamint a tagok és szimpatizánsok a jövedelemadójuk egy százalékát is felajánlhatták. Az egyesület – mely Dombóvár kivételével az egész megyét behálózza – országos szinten is számos elismerésben részesült. Négy őrző-védő pályával, valamint kotorékpályával és vaddisznós pályával egyaránt rendelkezik. A jó munkát jelzi, hogy a gyűlésen hatan is kitüntetést vehettek át. Ezüstkoszorús jelvényben részesült Csík Gyula, Kaizer János és Kőfalvi Tamás, az aranykoszorús jelvényt pedig Sándor Lászlóné, dr. Csók Sándor és Gottvald Károly vehette át.

Eppel János rövid megszakítástól eltekintve közel húsz esztendőn át vezette elnökként az ebtenyésztőket. Most – egyéb elfoglaltságai miatt – nem indult a vezetői tisztségért. Utódja, a küldöttek szavazása alapján Sándor Lászlóné, az eddigi alelnök lett. – Legfontosabb célkitűzésem továbbra is a tagok hatékony képviselete – nyilatkozta lapunknak. – Az utóbbi időben rengeteget változást éltünk meg, ebben az új közegben kell folyamatosan helytállnunk, a csapat támogatásával.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!