Közélet

2009.04.01. 21:03

Izzasztó feladatok vártak a lánglovagokra

– Éles helyzetekben a mostani feladatoknál annyival könnyebb a dolgunk, hogy olyankor nem vagyunk egyedül, tudjuk egymást segíteni. Többek között ezt mondta a szerdai megyei tűzoltó szakmai vetélkedőn a bátaszéki Fuchsz Csaba. Tette ezt közvetlenül azután, hogy végigment a kölesdi polgári védelmi bázison kijelölt labirintus pályán.

S. K.

A szűk negyedórás, izzasztó feladatsorozat részeként kellett gázpalackot cipelni sötétben, tűzoltó tömlőt összekapcsolni, mentőkötelet fűzni, és rámpán hordót gurítani is. A lánglovagok elméleti felkészültségükről is számot adtak. A járművezetők pedig a kistormási terményszárító telepen „szlalomoztak" robusztus járműveikkel.

Mint azt Árvai Imre tű. alezredes elmondta, két évente rendeznek ilyen versenyt. A megyei megmérettetésen a dombóvári, a paksi és a szekszárdi hivatásos önkormányzati, a bátaszéki, a tamási és a tolnai önkéntes, illetve a paksi atomerőmű létesítményi tűzoltósága vett részt, hat-hat fős csapatokkal.

A legjobb gépkocsivezető Simon Jenő (Dombóvár), a legjobb irányító Gaszner Róbert (paksi önkormányzati), a legjobb beosztott tűzoltó Haraszti Tibor (Szekszárd) lett. A hivatásosok versenyét a paksi csapat nyerte, az önkéntes tűzoltóságokét a tamásiak. E két gárda jutott tovább a Pécsett megrendezendő országrészi versenyre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!