Közélet

2009.04.04. 17:14

Megelőlegezi a kiadásokat a város

Megelőlegezi az Ipari Park beruházás kivitelezőinek járó pályázati pénzt a megyeszékhely közgyűlése, döntött a testület pénteki rendkívüli ülésén.

TEOL/I.I.

Mint már megírtuk a kivitelezők jó minőségben elvégzett munkájukért csak az önerős, vagyis a városi részt kapták meg, mert a pályázati támogatást eddig még nem folyósították. Az ipari parkban több mint nettó 434,6 milliárd forintos beruházás valósul meg. A projekt célja az infrastruktúra hiány megszűntetése és a szolgáltatások bővítése volt. A kivitelező, négytagú konzorciumban két szekszárdi cég is szerepel. Ráadásul, rendhagyó módon ötéves szerződést kötöttek a konzorciummal, vagyis mindenképpen városi érdek is hogy működőképes maradjon. A megoldásról zárt ülésen tárgyalt a képviselőtestület.

Ezt követően Ács Rezső alpolgármester elmondta, hogy mivel a város pénzének a lekötése később jár le, nem szeretnék elveszíteni az ezzel járó hozamot. Ezért, a kizárólagosan önkormányzati tulajdonban lévő Szekszárdi Víz- és Csatornamű előlegezi meg a 180 millió forintot az Ipari Park Kft-nek amíg a pályázati pénz a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől meg nem érkezik. Két másik témáról is döntött nyilvános ülésen a közgyűlés.

Pályázatot nyújt be a város a sport- és szabadidő központ felújításához. Ha nyernek, felújítják a tetőt amely már többször beázott. Kicserélik a földszinti öltözők burkolatát és szanitereit, s marad a közel tízmillió vissza nem térítendő támogatásból a bejárat akadálymentesítésére is.

Címkék#Szekszárd
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!