Közélet

2009.04.02. 15:51

Öt perces interjú Heimann Zoltánnal

Heimann Zoltánt borászként, a szekszárdi borvidék hegyközségi tanácsának elnökeként és a Magyar Külkereskedelmi Bank (MKB) szekszárdi fiók igazgatóját is ismerik a megyeszékhelyen. Ez utóbbi pozíciót április elsejétől nem tölti be, az okokról kérdeztük.

Budavári Kata

Miért vált meg bankfiók igazgatói állásától?
– Felkértek, hogy pályázzam meg a Tokaj Kereskedőház vezérigazgatói posztját. Nem lett volna ildomos két vasat tartani a tűzben, és úgy jelentkezni, hogy közben az MKB-nál is dolgozom. A bank elnök-vezérigazgatója ugyanis tagja volt a döntéshozó testületnek, a nemzeti vagyonkezelő tanácsnak. Március 31-én álltam fel a fiókvezetői székből, nagyon szép öt év után. Ebben a székben most Vanya Zoltán követ.

Ez azt jelenti, hogy itt hagyja Szekszárdot?
– Nem. Bár a megpályázott állásról előzőleg tájékozódtam, és Gráf József földművelésügyi miniszter is bíztatott, végül mást hozott a politikai akarat, mást választottak. Így most keresem a helyem. A borral viszont továbbra is komolyan foglalkozik a Heimann család. Ősszel hazaköltözik a feleségem, jövőre pedig a fiam is.

Ön nem csupán borász, de a borvidék hegyközségi tanácsának elnökeként fontosnak tartja a szekszárdi bor népszerűsítését. Milyen fórumokon lesz főszereplő a közeljövőben a szekszárdi bor?
– A tavalyi siker után idén május 28-án Budapesten, a Károlyi palotában idén is bemutatkoznak a szekszárdi borászok. Természetesen most is várjuk a Szekszárdról elszármazottakat. Emellett Horváth István polgármester úrral azon vagyunk, hogy a Garay Étterem a helyi borok otthonaként funkcionáljon. És ha minden jól megy ősztől Budán egy étteremből kialakítanánk a Szekszárdi Borházat. Eddig borban, marketingben egészen jók vagyunk, és úgy tűnik: azon kevesek közé tartozunk, akiket a válság megerősít.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!