Közélet

2009.04.26. 19:08

Résen kell majd lenni az autópályán

Dr. Szecsei Zsolt alezredesnek, a megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetőjének ítélték oda a közbiztonsági területről az év rendőre címet.

I. I.

- Sok területen dolgoztam az elmúlt 17 év alatt és szerencsére abban a helyzetben vagyok, hogy mindenhol megtaláltam a munkámban azt, amiben az örömömet lelhetem, válaszolta a sikereket firtató kérdésre a kitűntetett. Szép időszakot töltött a szekszárdi kapitányságon, idézte fel. - Nagy megtiszteltetés volt amikor ezt követően 27 évesen egy város, tolnai rendőrőrs élére kineveztek. Kihívás volt, de annak is megvolt a szépsége, hogy egy bűnügyileg fertőzött területen csapatot építhettem. Hogy ez sikerült, azt abból lehetett lemérni, hogy a kollégáim egy emberként álltak a hátam mögött. Nagyon sokat köszönhetek nekik.

Hat év után, amikor a megyei főkapitányságon összevonták a közrendvédelmet és a közlekedés-rendészetet osztályvezetőnek nevezték ki. - Úgy érzem, s nekem ez nagy dicsőség, hogy az ott már nagyon régóta dolgozó kollégáim elfogadtak. - Öröm az is, hogy több mint negyven éve nem történt olyan kevés személyi sérüléses baleset Tolna megyében, mint tavaly. Utoljára 1967-ben volt 407 alatt ezek száma. Az ittas vezetés és más baleseti ok is csökkenő tendenciát mutat. Az lenne az igazi, ha ezt meg tudnánk őrizni. Sajnos még adósak vagyunk azzal, hogy tovább csökkentsük a halálos balesetek számát – tette hozzá.

Új feladatokat hoz magával az autópálya átadása, amely egyúttal új rendőri szervet is jelent a megyében. Abban bízik az osztályvezető, hogy az autópálya tehermentesít sok főutat, s ezáltal csökken a balestek száma. Ugyanakkor résen kell lenni, mert ha az autópályán bármi történik, akkor az igen nagy probléma szokott lenni –  mondta dr. Szecsei Zsolt.Néhány gondolat az elismerés indokolásából

Dr. Szecsei Zsolt a megyei baleset-megelőzési bizottság ügyvezető elnöke. A baleset-megelőzési tevékenységet, a prevencióban érintett állami szervek, hatóságok és civil szervezetek együttműködését, illetőleg az egész megyére kiterjedő fokozott ellenőrzéseket magas szakmai színvonalon koordinálja. Kiemelkedő szerepe volt a bevezetett új jogintézmények, az objektív felelősség, a zéró tolerancia, közigazgatási bírság egységes megyei értelmezésének kialakításában. Számos soron kívüli előléptetésben és jutalomban részesült. Az Országos Polgárőr Szövetség elnöke tavaly a Polgárőr Érdemkereszt arany fokozata kitüntetésben részesítette.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!