Közélet

2009.04.16. 15:22

Táblát avattak a közösen ültetett fánál

A német partnervárosból, Hochheimból érkezett hét fős küldöttség Bonyhádra a hét elején.

Rácz Tibor

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Liane Schellheimert a Bonyhádi Baráti Kör elnökét Potápi Árpád virággal köszöntötte
[/caption]

A delegáció tagjai kedden megbeszélést folytattak a Német Kisebbségi Önkormányzat, valamint a Hochheimi Baráti Kör vezetőivel, majd táblát avattak a Perczel-kertben másfél éve közösen elültetett fánál. Csütörtök délelőtt Potápi Árpád polgármester fogadta a küldöttséget a városházán. Liane Schellheimer a Bonyhádi Baráti Kör elnöke az egyesület tiszteletbeli tagjává fogadta a bonyhádi polgármestert, a két város kapcsolatának ápolásáért folytatott munkája elismeréseként.

Potápi Árpád beszédében kiemelte a bonyhádi Hochheimi Baráti Kör valamint a helyi német kisebbségi önkormányzat szervező munkáját. Mint elmondta, a város nagyon sokat köszönhet a két szervezet együttműködésének, hiszen német barátaik számos alkalommal támogatták a bonyhádi óvodákat, iskolákat. Megemlítette azt is, hogy a hocheimi borfesztiválon a kinti egyesület bonyhádi borokat árul, s a bevétellel a völgységi barátaikat támogatják.

A vendégek a héten az oktatási intézményekbe is ellátogattak, érdeklődve a közétkeztetés iránt, s péntek reggel utaznak haza Németországba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!