Közélet

2009.04.21. 16:15

Uzoniak építik a játékokat hazai fából - fotók!

A Pitypang óvoda melletti játszótéren már építik azokat a játékokat, amelyek az uzoniak által felajánlott fából készültek.

Steinbach Zsolt

Nemes gesztus, immár nem az első. Így vélekedett Szabó Imre alpolgármester a város erdélyi testvértelepülése, Uzon újabb felajánlásáról. Hétfőn délelőtt ugyanis egy három fős uzoni csapat Ábrahám Csaba alpolgármester vezetésével, a Thelena Kft. közreműködésével elkezdte felállítani azokat a játszótéri játékokat, amelyeket az uzoni önkormányzat tulajdonában levő erdők fáiból készítettek. A toronyvár, a mozdony, a hinták, libikókák a Bartók utcai Pitypang óvoda melletti játszótérre kerülnek.

Szabó Imre azt mondta, azért oda, mert közel van az óvoda, és ott már adott egy bekerített játszótér. A mözsi településrész egyébként tölgyfacsemeték ültetésével járul hozzá a tér szebbé tételéhez. Az alpolgármester kitért arra is, hogy a környékre térfigyelő kamerákat terveznek elhelyezni a rongálások és randalírozások visszaszorítása érdekében.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Fotó: Gottvald Károly
[/caption]

Sterczné Asztalos Zsuzsanna, a terület képviselője is arra hívta fel a figyelmet, hogy meg kell védeni az ott található értékeket, amihez a rendőrség, a polgárőrség közreműködésére és a környéken lakók jelzéseire is szükség lenne.

Az uzoniak három éve már hoztak fa játékokat Tolnának. Azok az eszközök a Duna-partra kerültek. Ugyancsak az uzoni önkormányzat adta ajándékba azt a faanyagot, amelyből a város jelképe, a tolnai bárka épül. Az ajándékozás persze nem egyoldalú, Tolna tavaly egy tűzoltóautót, idén egy kukásautót adott át Uzonnak.

A többi partnertelepülés is adott már ajándékot

A város többi testvértelepülése esetében is volt már példa arra, hogy a barátság az elsősorban kulturális jellegű kapcsolatápolás mellett tárgyi ajándékozásban is megnyilvánul. A hollandiai Bodegraventől egy használt tűzoltóautót kapott korábban Tolna, a németországi Stutensee-ből kettőt. Stutensee-ből származnak a Fáy-téren 2000-ben felállított köztéri játékok is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!