Közélet

2009.09.29. 16:49

Baka lett az V. Számú Általános Iskolából

Négynapos rendezvénysorozattal ünnepli meg a volt 5-ös iskola, hogy az intézmény ettől a tanévtől kezdve Baka István költő nevét viseli.

R. T.

Négynapos rendezvénysorozattal ünnepli a volt. 5. Számú Általános Iskola, hogy a városi közgyűlés elfogadta a kérelmét, s ettől a tanévtől már Baka István, néhai, szekszárdi születésű költő nevét viselheti.

Fetzer Györgyi, az iskola igazgatója elmondta, a csütörtökig tartó ünnepi hetet egy hármas kiállításmegnyitóval indították hétfő délután. Elblinger Ferenc fotóit, Baka István tárgyait ajánlották a diákok és a közönség figyelmébe. Emellett  a költő Őszi esőzés című verséhez kiírt rajzpályázat anyagait is megnézhették az érdeklődők.

Huzella Péter, a Kaláka együttes Kossuth-díjas előadóművésze is emelte a tegnapi ünnepség fényét. Holnap délután egykori barátai és pályatársai emlékezése után koszorúkkal tisztelegnek a szervezők és a vendégek Baka István sírjánál.

Szerdán vetélkedőt tartanak a diákoknak, amely témája a költő élete és munkássága lesz, emellett Kispál István tanár tart rendhagyó irodalomórát a hetedikes és nyolcadikos évfolyamnak. A záróprogramnak csütörtökön a Babits művelődési ház ad helyet,  ahol az egykori barátok, pályatársak műsorral emlékeznek Baka Istvánra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!