Közélet

2009.10.19. 12:35

Könyvtárban aludtak az olvasó manók

Éjszakai manók lepték el a Pákolitz István városi könyvtárat még pénteken éjszaka. A kis piros sapkás lények nem tágítottak, egészen reggelig uralmuk alatt tartották az olvasótermeket.

TEOL/V.T.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Gyulai István segítségével megzenésített manódalokat énekeltek (Fotó: Vida Tünde)
[/caption]

A manóinvázió, a gyermekkönyvtár vezetőjének, Lázár Ágnesnek a legújabb olvasásra, könyvtárba csábító ötlete. Minden évben hirdet több olyan programot, ami ezt a célt szolgálja. Mint elmesélte, az Olvasó manók éjszakája ötelete már nyáron megszületett. Megkereste szeptemberben az iskolákat, hogy segítségükkel kérje a szülők hozzájárulását az éjszakai programhoz. Nagyon jó volt a fogadtatás, több volt a jelentkező, mint a lehetőség. Este hétkor érkeztek a gyerekek hálózsákkal felszerelkezve. Elkészítették a manósapkát, megismerték és elmondták a manók etikai kódexét, majd Gyulai István segítségével megzenésített manódalokat énekeltek.

Rendkívül sok játék, finom pizzavacsora várta őket, majd éjfélkor megágyaztak a hálózsákokban és nyugovóra tértek. A Réti pékség jóvoltából reggelivel bocsátották útjukra a manókat, akik a sok ügyességi feladat során gyűjtött tallérokat ajándékra válthatták be. Azt ígérik a szervezők, hogy az Olvasó manók éjszakájának lesz folytatása. A könyvtáros bízik abban, hogy olyan formában is, hogy többükkel találkoznak majd a könyvtárban olvasóként.

Címkék#Paks
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!