Közélet

2009.11.14. 07:39

Manókkal tölti az éjszakát a könyvtárban Ági néni

Harmincöt éve dolgozik könyvtárosként Lázár Ágnes. A Pákolitz István Városi Könyvtár gyermekrészlegét 11 éve vezeti. Ez utóbbiért kapta meg a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Tolna Megyei Szervezete elismerését.

TEOL

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Ági néni harmincöt éve könyvtáros (Fotó: V.T.)
[/caption]

Az olvasókért, a kultúráért Tolnában díjjal azt a fáradhatatlan munkát méltatták, amit az olvasásra nevelés terén végzett. Mint mondja, a gyermekkönyvtárban talált igazán magára, hiszen mindig pedagógus akart lenni. Szeret az ifjak között lenni. Azt, hogy a részlegen egyedül dolgozik, kimondottan élvezi. Az intézmény vezetői – a mostani is, a korábbi is – teljes önállóságot ad neki. A rendezvényeket megálmodja, megszervezi, megvalósítja. Ezekből pedig akad bőven. Egymást érik a különféle programok. Vetélkedők, rejtvények, találkozók. A gyerekek nagyon jól érzik magukat, s a visszajelzések azt mutatják, hogy a szülők és pedagógusok is jónak tartják ezeket. Nagy visszhangot váltott ki az Olvasó manó program, különösen a Manók éjszakája, amikor Ági néni éjjelre is a könyvek birodalmába kalauzolta a gyerekeket. Mindezt azért, hogy az intézménybe csábítsa és olvasásra buzdítsa őket. Munkája nem hiábavaló, hiszen körülbelül hatszáz kis olvasója van a gyermekkönyvtárnak, köztük hatvanhét új.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!