Közélet

2010.01.23. 19:20

Emberi sorsok tárulnak fel - Fotók!

Háromszáz évet ölel fel és vagy százötven paksi híresség életrajzát tartalmazza Kernné Magda Irén új könyve, amelyet nemrég mutattak be a városháza nagytermében szokatlanul nagy érdeklődés kíséretében.

TEOL/Vida Tünde

A Híres paksi elődeink című kötet a Pákolitz István Városi Könyvtár Hiador-sorozatának hetedik kiadványa. A sorozat – mint Gutai István igazgató kiemelte – a helytörténeti értékeket hivatott megőrizni. Kernné Magda Irén pedig éppen e téren jelentkezett már korábban is két könyvvel. A mostani mű előzménye egy, a Paksi Hírnökben három éven át futó sorozat: a Híres paksiak, paksi hírességek. Az olvasó ebben hajdan neves, mára jórészt elfeledett, a városhoz kötődő személyek életművével ismerkedhetett meg.

Az életrajzi gyűjtemény már csak a terjedelmi lehetőségek miatt is bővebb pályaképeket sorakoztat fel, de a kellemes, olvasmányos stílussal nem szakított. A szerző elmondta, hogy a kötetben olyan személyek szerepelnek, akik ténykedésükkel, tetteikkel gazdagították Paks közéletét, társadalmi, kulturális és sportéletét, szakterületükön publikáltak, cselekvő részesei voltak forradalmaknak, és életművük lezárt. A könyv ötszáz példányban jelent meg mások mellett az önkormányzat és az atomerőmű támogatásával.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!