Közélet

2010.02.16. 11:12

Esküt tettek a választási bizottságok tagjai - fotók!

Esküt tettek a Területi Választási Bizottság, valamint az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottságok tagjai és póttagjai.

TEOL

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Eskütétel. A fogadalom szövegét dr. Puskás Imre, a megyei közgyűlés elnöke olvasta előre (Fotó: Mártonfai Dénes)
[/caption]

Az ünnepélyes esemény hétfőn délelőtt zajlott Szekszárdon, a vármegyeháza dísztermében, a megyei közgyűlés napirendjébe ágyazva. A fogadalomtétel előtt a testület megválasztotta a Területi Választási Bizottság három tagját, illetve póttagját. Ez a bizottság szerdán tartja alakuló ülését, ekkor a résztvevők elnököt és elnökhelyettest választanak saját soraikból.

Az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottságok egyéni választókerületenként – ebből Tolna megyében öt van – három választott taggal és szükséges számú póttagokkal rendelkeznek. A lista ezzel még nem teljes, hiszen a választási bizottságokat az érintett jelölő szervezetek majdani delegáltjai is gyarapítják. Az eskü után a megbízóleveleket dr. Puskás Imre közgyűlési elnök nyújtotta át.

A választási bizottságok elsődleges feladata a választási eredmény megállapítása, a választások tisztaságának, törvényességének biztosítása, a pártatlanság érvényesítése és szükség esetén a választás törvényes rendjének helyreállítása. Az esküt követően a közgyűlés levette napirendjéről a megye idei költségvetési tervezetének tárgyalását, miután egyelőre nincs pénzintézet, mely hitelt nyújtana a működési hiány fedezésére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!