Közélet

2010.02.24. 06:25

Iskolagyümölcs akció: 7500 diák kap hetente almát

Tolna megye 39 általános iskolájában közel 7500 alsó tagozatos kap hetente kétszer almát. Mindez az iskolagyümölcs akció keretében valósulhat meg.

TEOL/M.I.

Ez az ország 1600 általános iskoláját érinti. Az akció, melynek célja az ifjúság táplálkozási szokásainak javítása, a tanév végéig tart. A programban szállítóként az agrártárca által elismert zöldség-gyümölcs termelői csoportok, valamint olyan almatermelők vesznek részt, akik legalább 10 hektár területtel rendelkeznek.

A szállítók vállalták, hogy legalább három hónapon keresztül, heti gyakorisággal, térítés nélkül adják át az iskoláknak az almát, melynek ellenértékét a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) uniós és nemzeti forrásból fedezi, a rendelkezésre álló több mint 1,1 milliárd forintból. A szállítók az első és második negyedévét követően igényelhetik a támogatást, amelynek összege a kiosztott alma darabjáért bruttó 40 forint.

Az MVH összesített adatai szerint a legnagyobb számban Pest megyében csatlakoztak a programhoz. Budapesten 148 iskolában, összesen több mint 27 ezer diák kap almát. A Dunántúlról Győr-Moson-Sopron megye emelkedik ki, hiszen itt 98 iskola csatlakozott a programhoz, és 13 ezer diák ehet rendszeresen a gyümölcsből.

Címkék#iskolások
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!