Közélet

2010.02.20. 07:48

Minden csütörtökön kánaán lesz

Több, mint 280 alsótagozatos és óvodás gyermek jut minden héten vitamin- és fehérjedús élelemhez a Minden gyerek lakjon jól! Közhasznú Alapítvány jóvoltából Iregszemcsén, Felsőnyéken, Újiregen és Nagyszokolyban.

TEOL/R.T.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Közel 300 gyermek kapott élelmiszert Fotó: K. A.
[/caption]

A civil szervezet az ország leghátrányosabb helyzetű kistérségeiben élő gyermekek helyzetén próbál segíteni. Alapítója, Hegedűs Zsuzsa szociológus csütörtök délelőtt adta át munkatársaival a tonhalat, sajtot, gyümölcsöt tartalmazó csomagokat, s a kicsik ehhez a következő hat hónapban minden csütörtökön hozzájutnak.

Mint azt elmondta, céljuk, hogy hazánk 33 leghátrányosabb kistérségében mintegy 36 ezer gyermeknek havi ötezer forint értékben juttassanak tápláló élelmiszert. A szociológus szerint ma mintegy 600 ezer gyerek nyomorog, nem jut naponta megfelelő táplálékhoz.

- Ma már az ezres határt átléptük, ennyi gyermekhez jutottunk el. Kérdés, hogy a közétkeztetésnek miért kell profitot termelnie, s miért nincs a nonprofit szférában? Változásra van szükség. Meg kellene szervezni, hogy mindenhol helyben főzzenek, az önkormányzatoknak az alapanyagokat a helyi péktől, termelőtől kellene vennie. Ezzel munkahelyeket is teremtenének, mert erősítenék a helyi gazdák piaci helyzetét - húzta alá. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!