Közélet

2010.02.13. 10:07

Nem fakírok: több ezerszer szúrták meg magukat

Ütemtervet fogadott el a Szekszárd Városi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) csütörtöki ülésén arról, hogy miként vonják be a médiát a drogmegelőző tájékoztatásba.

Ihárosi Ibolya

Kálóczi Andrea, a KEF titkára elmondta, havi egy programot terveznek, egy részüket a szerhasználathoz kapcsolható világnapok környékén. A média különféle szegmensét más-más programmal célozzák meg, velük egyeztetve a megjelenés formáit, a nézők, hallgatók, olvasók igényeit. Mint mondta, vannak információk amelyek szélesebb, mások szűkebb kört érdekelhetnek, érinthetnek.

Ugyancsak szó esett az ártalomcsökkentő kerekasztal programjáról is. Három éve működik a RÉV Szenvedélybeteg Szolgálatnál az úgynevezett alacsony küszöbű ellátás, ahova betérhetnek az aktív alkoholisták, drogosok, s különféle szolgáltatásokat vehetnek igénybe. Ez a csoport az, akik még nem motiváltak abban, hogy leszokjanak, de alkalmanként segítséget kérnek. 

Ez lehet csak józanodás, de álláskeresés, vagy szűrés is. Tavaly a HIV és a hepatitisz szűrés kapcsán az alacsony küszöbű ellátást igénybe vevő 134 ember közül kiszűrtek 20 intravénás kábítószer-használót. A szekszárdi gyógyszertárak becslése szerint a városban évente 4500 injekciós tűt droghasználók szereznek be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!