Közélet

2010.05.07. 17:28

Gazdagabb ez a vidék - képek!

A Sárospataki Többcélú Kistérségi Társulás küldöttei jártak a szekszárdi kistérségben. A találkozó célja elsősorban a közösségi, közművelődési, turisztikai beruházások bemutatása volt.

H. E.

– Gazdagabb ez a térség, nemcsak a vidék más – jelentette ki Aros Andrea, a Sárospataki Többcélú Kistérségi Társulás oktatási referense. Erre a tapasztalatra az előző két napban tett szert, amikor is tizenöt társával a szekszárdi kistérségben vendégeskedett. Tavaly a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei térség volt a vendéglátó, idén pedig az északiakon volt a sor, hogy ellátogassanak Szekszárdra és környékére.

A találkozó célja elsősorban  a közösségi, közművelődési, turisztikai beruházások bemutatása volt – tudtuk meg Misóczki Anikótól, a Szekszárd és Térsége Többcélú Kistérségi Társulás munkaszervezet vezetőjétől.
Mint mondta, régóta szerveznek már szakmai programokat, ahol tapasztalatot cserélhetnek más kistérségek polgármestereivel, jegyzőivel, közművelődés szervezőivel.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] A bátai Tájházban borokat is kóstoltak a sárospataki vendégek Fotó: Kiss Albert
[/caption]
A társaság csütörtökön elsőként a kölesdi népfőiskola működésével ismerkedett, majd pénteken a bátai általános iskola integrált oktatásába nyertek betekintést, illetve a Tájházban fogadta őket Sziebert György polgármester. A pörbölyi Ökoturisztikai Központban pedig a többi település polgármestere várt rájuk.

Aros Andrea szerint a szekszárdi kistérség a fejlesztések területén jár előrébb, mint ők. De hozzátette, itt a paksi atomerőmű többlet forrást jelent a településeknek. Náluk nincs olyan vállalat, amely erre lehetőséget teremtene.
Csatlósné Komáromi Katalin, a sárospataki Művelődés Háza és Könyvtára igazgatója tanulságosnak nevezte az elmúlt néhány napot. Szerinte az itteni tapasztalatokból otthon is tudnak építkezni, például a települések értékeinek bemutatása terén.

A szakmai programok mellett persze a gasztronómiai élmények sem maradtak el. Az igazgató úgy véli, vendéglátásban nincs is olyan nagy különbség. A borok például itt is, ott is finomak.

A háromnapos találkozó ma az Agóra program ismertetésével zárul a Babits Mihály Művelődési Házban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!