Közélet

2010.05.11. 18:01

Grábócra túráztak a Madarak és Fák Napján

Túráztak, madarakat gyűrűztek, természetvédelmi vetélkedőn mérték össze tudásukat azok a gyermekek és szülők, akik a Szabad Lélegzet Alapítvány programján vettek részt még a hétvégén a Madarak és Fák Napja tiszteletére Szálkán.

F. K. É.

Az alapítvány több mint 10 éve működik, vezetője dr. Csábi Márta gyermektüdőgyógyász. A szervezet fő feladata az asztmás és allergiás gyermekek életminőségének javítása, a beteg gyermekek családjainak megsegítése, egészséges életmódra  oktatás-nevelés, segédeszközök vásárlása a rászorulóknak, allergénmentesítés propagálása.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] A túra résztvevői a grábóci szerb templomot is megtekintették
[/caption]
Évente két-három összejövetelt vagy kirándulást szerveznek, ahol találkozhatnak a hasonló problémákkal küzdő családok és kötetlen keretek között beszélgethetnek egymással és orvosukkal.

A szombati egész napos rendezvény több mint harminc résztvevője Szálka központjában találkozott, onnan túravezető segítségével Grábócra gyalogolt és megnézte a Szerb templomot. A szálkai tó partján elfogyasztott bográcsos ebéd után azok, akik még nem fáradtak el, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület aktivistáival madarakat gyűrűztek, illetve vetélkedőn vettek részt, a feladatok között legnépszerűbbnek a fecskefészek építése bizonyult.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!