Közélet

2010.05.20. 06:23

Gumicsizmára cserélték az aktatáskákat - fotók!

Az aktatáskát lapátra, a körömcipőt pedig gumicsizmára cserélte a siófoki FGSZ Földgázszállító Zrt. 92 munkatársa. Méghozzá azért, hogy a bátai sportpálya építésének befejezésénél segédkezzenek.

Hanol E.

A cégnél már-már hagyomány, hogy működési területükről kiválasztanak egy települést és ott hozzájárulnak egy régóta tervezett beruházás megvalósításához. Így aztán Bátán – ahol kompresszorállomást építenek – egy uniós előírásoknak is megfelelő gumitéglás sportpálya készült a tornacsarnok és a kultúrház szomszédságában. Az ötlet a Bátai Ifjúságért Egyesülettől származik, a telket pedig az önkormányzat biztosította.

 – Szinte úgy kellett rábeszélni őket arra, hogy kérjenek valamit, nem akartak visszaélni a lehetőséggel – mondja Dr. Zsuga János vezérigazgató, miközben ásójával a földet egyengeti egy frissen ültetett facsemete körül.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] Brigádokra osztották a társaságot. Volt, aki ecsetet ragadott, volt, aki téglát pakolt, de a munka mindenütt jó hangulatban telt Fotó: Lehőcz Péter
[/caption]
A cég ugyanis nemcsak a beruházás költségeit állja – ez esetben közel hétmillió forintot –, hanem a közép- és felsővezetők is maguk is kiveszik a részüket a munkából. Kerítést festettek, virágot ültettek, de olyan is volt aki a biztonság kedvéért labdát pattogtatott, csak hogy letesztelje a pálya minőségét.

A hivatalos átadó után a bátaiak néptáncműsorral és finom marhapörkölttel hálálták meg a segítséget.

 

Címkék#Báta
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!