Közélet

2010.05.29. 10:18

Kápolnát épített hálából egy cégtulajdonos

Új kápolnával gazdagodott a Pécsi egyházmegye. A dombóvári székhelyű Rutin Kft. saját beruházásában készült az építmény, a város melletti üdülőterületen, Gunarason.

TEOL/W.G.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Kész a kápolna, szombaton szentelik Fotó: Tilinger Sándor
[/caption]

A cégvezető Papp Zoltán elmondta: amikor tízéves volt az acélszerkezet-építő vállalkozása, megfogadta, hogy ha elérik a húsz évet, áldoznak Istennek. Építenek egy kápolnát. Ez az idő most elérkezett. Az építményt és annak berendezését is a cég fizette. Felszentelni Mayer Mihály megyéspüspök fogja, május 29-én 15 órakor.

A továbbiakról, a gunarasi kápolnában tartandó istentiszteletek gyakoriságáról még nincs döntés. Rostás Jenő István dombóvári apát-plébános tájékoztatása szerint az újdombóvári egyházközséghez tartozik majd az új létesítmény.

Lehetőség lesz rá, hogy más felekezetek is tartsanak benne istentiszteleteket. De mindenekelőtt el kell intézni az adminisztratív formaságokat. Ameddig nem kerül a kápolna a katolikus egyház tulajdonába, addig a működtetéséről sem gondoskodhat.

A cégvezető elégedett. Papp Zoltán úgy látja, hogy napjainkban – amikor nagyra törő álmok nem szőhetők a gazdasági életben –, a stabilitás lehet csak a cél, s azt elérték. Ezért épült, hálából, a gunarasi kápolna. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!