Közélet

2010.05.13. 12:09

Különlegességnek számít a paksi előadó most kiadott lemeze

Rotation –Körforgás – címmel lemezt jelentett meg Hatvani Szabolcs, paksi zeneszerző, előadóművész. A lemez – a szerző tudomása szerint – Magyarország első Dolby Digital 5.1 hangkeveréssel készített audio DVD lemeze.

TEOL/T.V.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Hatvani Szabolcs, a paksi Pro Artis tanárának új alkotását, a Körforgást legközelebb Kalocsán hallhatja és láthatja a közönség (Fotó: teol)
[/caption]

Nem ez az első unikum, ami Hatvani Szabolcs nevéhez fűződik. Lassan már hagyománnyá válik, hogy a Pro Artis Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanára különleges, egyedi dolgokkal rukkol elő. Életművész és zongorista – vallja magáról a bonyhádi születésű zenetanár, aki 1997-től koncertezik országszerte saját szerzeményeivel. Jellegzetes hangvételű multi-instrumentális szintetizátor-koncertműsorai 2005 óta a Vizuális Hangok címet viselik, mivel a zene mellett egyedülálló látványelemek színezik a hangszeres muzsikát.

Két éve a Föld Napja alkalmából az intézmény összes tanára és növendéke együtt adta elő az általa szerzett összművészeti produkciót a városi művelődési központ színpadán. A Föld és ég multimédiás koncertet 2009-ben egy Lézer Show-ra komponált szintetizátor követte. Az itt bemutatott technika világpremier volt, két nemzetközi versenyen is díjat nyert vele a stáb. 2009-ben Hatvani Szabolcs komponálta a tűzijáték zenéjét, amit hétezren hallottak.

A zajos színpadi élet után 2010 elején stúdióba vonult a szerző-előadó, és elkészítette az újszerű és egyedi Rotationt, amelyet számos alkalommal hallhat-láthat a közönség. Május 20-án  Kalocsán a művelődési házban, június 4-én Pakson a városi könyvtárban várja közönségét Hatvani Szabolcs, aki – mint elárulta – azon túl, hogy zenetanárként  dolgozik, koncertezik, új zenéket is ír, leginkább kisfilmekhez. Mindemellett versek megzenésítésével is foglalkozik, és belekezdett több darab szövegkönyvének megzenésítésébe. Régi vágya, hogy musicalt írhasson, szintén teljesülni látszik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!