Közélet

2010.05.06. 17:03

Nem csak végzettséget, de erkölcsi tartást is szereztek

Nem csak végzettséget, de erkölcsi tartást is szereztek a végzős tanulók. Ezt a 11 éve ott oktató Farkas Zsuzsanna keramikus-mester mondta a bonyhádi Kézműves Szakiskola ballagó diákjainak búcsúztatásán.

TEOL/Vizin Balázs

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A Kézműves Szakiskola 9 végzős tanulója búcsúzott almamaterétől (Fotó: Kiss Albert)
[/caption]

Az ünnepséget a Vörösmarty Mihály Művelődési Központ kiállítótermében tartották, amelyben a virágoknak csak itt-ott maradt hely, hiszen a végzős tanulók vizsgamunkái megtöltötték a helyiséget. A mostani tanév végén kilencen vehették át bizonyítványukat, amelyet a kosárfonásból, fazekasságból, valamint a bőrtárgy készítésből tett sikeres vizsgának köszönhetnek.

– A Kézműves Szakiskola 1991-ben alakult, és azoknak a gyerekeknek nyújt segítséget, akik a hagyományos középiskolában nehezebben boldogultak - mondta lapuknak Szabóné Énekes Éva. Az iskolavezető arra is rámutatott, hogy a kézműves mesterségek elsajátítása azért hasznos, mert az itt végzett tanulók önbizalmat szerezve, könnyebben boldogulnak majd az életben.

A szekszárdi Mozbacher Péter is büszkén viselte a ballagáson a sikeres vizsgát jelképező tarisznyát. Mint mondta, örömmel tölti el, hogy ezt az iskolát választotta, és bízik abban, hogy a népi mesterségek iránti érdeklődés tovább növekszik a közeli jövőben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!