Közélet

2010.05.06. 14:42

Nem hagyták puritán sírjában nyugodni a volt rendőrt

Síremléket avattak fel Fekete Ferenc egykori körzeti megbízott tiszteletére.

Vida T.

Véletlen csupán, de éppen a rendőrség napjához közeli időpontban avatták Fekete Ferenc síremlékét. Az egykori körzeti megbízott családjának ez semmibe sem került, sőt dr. Martinkó Károlynak sem, bár a köszönet őt illeti.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A Budapesti Temetkezési Intézet munkatársai állították fel a síremléket Fotó: V. T.
[/caption]

A nyugalmazott rendőr alezredes, a Magyar Rendőr című lap volt bűnügyi rovatvezetője munkája során ismerte meg Fekete Ferencet. Az egykori kedves barát sírjánál tett látogatás során döntött úgy, mindent elkövet annak érdekében, hogy a Dunaföldvár biztonságáért egykor sokat dolgozó rendőr méltó nyughelyet kapjon.

Egy másik baráti, ismerősi kapcsolat jóvoltából ingyen készült el a síremlék. Erről dr. Martinkó Károly elmondta, egykor versenyszerűen úszott, s példaképe Kádas Géza olimpiai ezüstérmes, Európa-bajnok úszó volt, akinek Werner Tibor kőfaragó mester az ő kérésére készített egy emlékművet, ingyen.

Látván Fekete Ferenc puritán sírhelyét ezúttal megkereste a Budapesti Temetkezési Intézet Nemeskő és Építőipari Kft.-jét, amelyet az azóta elhunyt kőfaragó fia, Werner Gábor és Berkei Péter vezet. Kérése meghallgatásra talált, elkészítették, s a dunföldvári temetőben felavatták a volt körzeti megbízott síremlékét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!