Közélet

2010.05.06. 18:08

Új aszfaltburkolatot kap a főutca és a buszmegálló

Húsz év után jelentős útfelújítás kezdődik Kisdorogon, amely a főutcát és a buszmegálló előtti területet érinti. A település vezetése és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. egyaránt indokoltnak tartotta a beruházást.

TEOL/Vizin Balázs

Két héten belül elkezdődhet a település főutcájának és a buszmegálló előtti térnek az újraaszfaltozása. Előbbit a Magyar Közút Nonprofit Zrt. finanszírozza, az úgynevezett nagy felületű burkolatjavítások program keretéből. Ennek költsége mintegy 20 millió forint. Az említett összegből 550 méteres szakaszon újul meg az aszfalt, és a hozzá tartozó padkákat is helyrehozzák a szakemberek.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Klein Mihály, Kisdorog polgármestere a felújításra váró, rossz állapotban levő útszakaszt mutatja. A kátyúk megnehezítik a közlekedést (Fotó: Kiss Albert)
[/caption]

– A munkaterület átadása már megtörtént, és a közbeszerzést is lefolytattuk, amelyen a Colas Kft. nyert – mondta Juhász István, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei műszaki tervezési és lebonyolítási osztályvezetője. Hozzátette: a kivitelező cégnek május 30-ig kell befejezni a főutcát érintő munkálatokat. Juhász István azt is hangsúlyozta, hogy az említett útszakasz nagyon rossz állapotban van, és minden szempontból indokolt annak felújítása.

– A főutat érintő beruházással egyidőben felújítják – szintén a győztes kivitelező cég – a buszmegálló előtti területet - mondta lapunknak Klein Mihály, Kisdorog polgármestere. Ennek költsége mintegy 4,2 millió forint, amelyet önerőből biztosít a település.

– A fejlesztés mindkét esetben indokolt volt, hiszen utoljára a 90-es évek elején történt nagyobb útfelújítás a községben. A település méretéhez képest nagy az átmenő forgalom, amelynek következtében az évek során jelentősen romlott az útminőség. Azonban önerőből nem tudtuk fedezni a teljes helyreállítási költséget, így a mostani lehetőség megnyugvást jelent számukra – fogalmazott Klein Mihály.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Infografika: Tolnai Népújság
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!