Közélet

2010.06.26. 13:52

A városok körtezében ingyenes lenne az autópálya?

Több intézmény tevékenységéről is meghallgattak beszámolókat tegnap a megyei közgyűlés tagjai. Személyi kérdésben is döntöttek.

TEOL/Szeri Árpád

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Dr. Muth Lajos a közgyűlésnek elmondta, hogy a nagyságrendekkel jobb fizetések miatt az orvosok Tolna megyéből is külföldre mennek dolgozni (Fotó: Mártonfai Dénes)
[/caption]

A városok, így például Szekszárd körzetében legyen térítésmentesen használható az autópálya, így a mostani, gyakorta nehézkes átmenő forgalmat is a sztráda vezetné el. Ezzel a javaslattal élt tegnap a megyei közgyűlés közmeghallgatásán Nagy Ferenc szekszárdi lakos. Felvetését dr. Puskás Imre elnök nyugtázta, azzal a megjegyzéssel, hogy lehetőség szerint igyekszik illetékes fórumra továbbítani az elgondolást.

Jelentősen emelkedett 2009-ben 2008-hoz képest a regisztrált álláskeresők száma a megyében - állapította tájékoztatójában dr. Szabó Zsoltné, a regionális munkaügyi központ szekszárdi kirendeltségének igazgatója. Számokra lefordítva ez azt jelenti, hogy tavalyelőtt 12 562 személy, tavaly pedig már 15 178 személy keresett magának munkát. Ez 20,8 százalékos növekedést jelent.

Az Integrált Szociális Intézményről szóló összegzést - dr. Sudár Gézáné igazgató előterjesztésében - a testület ellenszavazat nélkül fogadta el. Korábban megfogalmazódtak olyan kételyek, melyek szerint nem biztos, hogy célszerű önálló szociális intézményeket egybeforrasztani. A beszámoló - mutatott rá dr. Puskás Imre - immár mindenkit meggyőzött arról, hogy az alkalmazott megoldás várakozásunknak megfelelően, egyrészt szakmai megújulással járt, amellett pedig költségvetési megtakarítást is eredményezett.

Még működik, és ez a mai helyzetben önmagában nagy eredmény. Dr. Muth Lajos, a Balassa János Kórház főigazgatója ezt sorolta a jelentős fegyvertények közé, amikor is beszámolt az általa vezetett intézmény tevékenységéről. - Gondunk rengeteg van - tette hozzá lapunknak nyilatkozva. - Jelentősen sújt bennünket az úgynevezett teljesítmény-volumen korlát, azután a szakorvos hiány - nincs elegendő kórboncnok, pszichiáter, fül-orr gégész és radiológus -, és természetesen a folyamatosan növekvő adóssághalmaz.

Az írásos beszámolóban az is olvasható, hogy idén a kórház havi átlagos bevétele úgy 490 millió forint lesz, ugyanakkor a biztonságos működés havonta nagyjából 600 milliót igényelne. A különbséget az intézmény önerőből nem tudja pótolni.

Továbbra is Rajkóné Kiss Ágnes marad az Egységes Gyógypedagógiai Intézmény igazgatója, miután a közgyűlés ismételten és egyhangúan bizalmat szavazott öt évre az egyedüliként pályázó vezetőnek. A régi-új igazgató szakmai-emberi elismertségét mutatja, hogy az ajánlásra jogosult szervezetek kivétel nélkül 90 százalék fölötti elfogadottsággal voksoltak személyére.
A képviselők zárt ülésen döntöttek a kitüntető díjak odaítélésről: ezeket az elismeréseket szeptember elsején, a Megyenapon adják át leendő tulajdonosaiknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!