Közélet

2010.06.04. 18:40

Az Ízlelő kinőtte magát

Fejlesztés előtt áll a kereken három éve megnyílt szekszárdi Ízlelő családbarát étterem.

Sz. Á.

 A vállalkozás országos példát mutat, elsőként foglalkoztatott - illetve foglalkoztat ma is -  fogyatékossággal élő munkatársakat.
- Az első hetekben húsz-harminc vendégünk volt naponta - idézte fel a kezdeteket Mészáros Andrea, az üzemeltető Kék Madár Alapítvány ügyvezetője.

- Ma már egyetlen napon közel száz vendég tér be hozzánk.
- Társadalmi vállalkozásban működünk - folytatta Mészáros Andrea.
- Ez azt jelenti, hogy szolgáltatásunk egy jelentős társadalmi gondot is enyhíteni kíván azzal, hogy fogyatékossággal élőket alkalmaz. Így munkahelyet teremtünk azok számára, akik eleve hátránnyal indulnak a munkaerő-piacon.

Nálunk nemcsak értelmes elfoglaltságot találtak maguknak, de a főszakács, Both Sándor és Kovács János nemzetközi mesterszakács irányítása mellett rengeteget fejlődnek és kiteljesíthetik önmagukat.

Másrészt azt is példázzuk, hogy ez a forma  működőképes. Ehhez azonban nagyon gondos üzleti tervezésre volt szükség: így értük el azt, hogy éttermünk már az első év végére nullszaldóssá vált, utána pedig bevételt termelt.

Az étterem sikere nemcsak saját maga, hanem a város, illetve lakóinak nyitottságát, az elfogadó környezet jó hírét is öregbíti. Nem véletlen, hogy rendszeresen érkeznek az ország más helyszíneiről, hogy tanácsot, segítséget kérjenek hasonló jellegű vállalkozások indításához.

A szekszárdi vállalkozás mindenesetre már kezdi kinőni magát, ezért elstartolt a bővítést célzó kezdeményezés. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a jelenlegi munkatársak a közeljövőben várhatóan új kollégákat köszönthetnek az Ízlelőben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!