Közélet

2010.06.14. 10:01

Tányérban várta a hal az üres kézzel maradt pecásokat - fotók!

Országos horgászversenyt rendezett az Axel Springer Magyarország Kft. Tolna Megyei Irodája, a Tolnai Népújság Szerkesztősége Pakson. Hal nélkül senki sem maradt.

TEOL/Szeri Árpád

Fegyelmezettségből feltétlenül jelesre vizsgázott az Axel Springer Magyarország Kft. horgászversenyének összes nevezője. A hat megyét, név szerint Bács-Kiskunt, Baranyát, Hevest, Jász-Nagykun-Szolnokot, Nógrádot és Tolnát, valamint az AS Nyomdát és a fővárosi központot képviselő huszonégy induló ugyanis időben, azaz a múlt szombaton kora reggel megjelent a megmérettetés helyszínén, a Paksi Atomerőmű Horgászegyesület tavánál.

A látszat ellenére ez ott és akkor nem is lehetett olyan egyszerű feladat: hiszen előtte való este már megkezdődött a ráhangolódás a másnapi erőpróbára. A vacsorára invitált vendégeket az ASE étteremben az Atomerőmű Zrt. vezetése – Süli János vezérigazgató, Varga-Sabján László törzskari igazgató és Mittler István kommunikációs igazgató – fogadta: majd a hangulat megalapozásának újabb állomásaként a Bodri Borház és Bősz Adrián boraival koccintva kívánhattak egymásnak és persze önmaguknak is sok szerencsét a versenyzők.

Fortuna istenasszony azonban nem volt mindenkihez kegyes.
– Még egy rendes kapásom sem volt – adott helyzetképet csendes, ezzel együtt derűvel átszőtt beletörődéssel a Bács-Kiskunból érkezett dr. Tóth Miklós. A Petőfi Lap- és Könyvkiadó Kft. ügyvezető igazgatója felelevenítette a régi szép időket: amikor is két éve – akkor még a Békés Megyei Hírlap horgászcsapatát erősítve – kollégáival együtt rekordmennyiségű uszonyostól szabadítottak meg egy baranyai tavat. – Csak görbüljön! - fordult a tekintete katonás rendben telepített két horgászbotja felé.  

– Hogy mit fogtam eddig? Semmit! – közölte nemes egyszerűséggel Bódi Béla, a szolnoki székhelyű Új Néplap tervezőszerkesztője. – Most van tíz óra, a sikerélmény egyelőre várat magára. Jó lenne egy potyka, a mellettem lévő kolléga már büszkélkedhet egy példánnyal.

Valóban, Varga Ottó szákjában ott vergődött egy közel kilós ponty. A Heves Megyei Hírlap főszerkesztője szakavatott módon tárta fel a „titkot". – Gyönyörű szendvicset készítettem a halaknak! Két csontkukacra ráhúztam egy kukoricaszemet, majd erre az egészre még két csontkukacot erősítettem.

A pontyosok joggal büszke táborát Árki Attila, a Tolnai Népújság szerkesztője is gyarapította, ezzel együtt tovább öregbítette a megyei lap hetedhét országra szóló horgászhagyományainak jó hírét. Örömét azonban némi üröm árnyékolta be.
– Bokros övezet húzódik arrafelé – mutatott gondterhelten a partközeli víztükörre. – Megakasztja a horgot, már ötször szakadt el a damilom.

Gecse Lajos szerint perdöntő az alkalmazott technika. – Látom, hogy sokan dolgoznak fenekezővel – osztotta meg tapasztalatát a Tolna Megyei Horgászegyesületek Szövetségének ügyvezető elnöke. – Jóllehet ezen a helyen az úszós horgászat nagyobb eredményre vezetne. A versenyzők felszerelése igen korszerű: ennek ismeretében kár, hogy a helyi horgászegyesület elnök ura elfelejtette a halakkal megbeszélni, hogy tessék sorozatosan ráharapni a csalikra...

– A nagy meleg, ez lehet a gond – vélekedett a megszólított Antal Lajos. A Paksi Atomerőmű Horgászegyesület vezetője elmagyarázta, hogy a hőség miatt a halak a vízfelszín közelében leledzenek és bizony még az újságíróknak sem adják meg magukat tömegesen. – Ezzel együtt nagy öröm számunkra, hogy mindenki remekül érezte magát tavunknál. Ezt a hangulatot fokozzuk a verseny utáni ebéden feltálalt, jellegzetes paksi halászlével. Ha esetleg valaki nem is fogott semmit, mégsem marad hal nélkül!

Praktikus ajándékot kaptak a helyezettek

A végső összesítés után a képzeletbeli dobogó legfelső fokára az AS Nyomda Kft. csapata állhatott fel. Őket követte az Új Dunántúli Napló triója, míg a bronz a Heves Megyei Hírlapnak jutott. Az érmesek mindegyike horgászbotot, illetve orsót kapott, a jutalmat a vendéglátók nevében Lengyel János, a Tolnai Népújság főszerkesztője adta át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!