Közélet

2010.06.13. 16:46

Zsuzsanna megmutatta a fiúknak - fotók!

Bár a Sió vize Kölesdnél is magas, a falut nem veszélyezteti az ár. Ennek ellenére árvízi munkákat imitáló játékos feladatokban mérték össze erejüket szombaton délután az erős emberek a II. kölesdi falunap és a IV. elszármazott találkozó egyik programjaként, a művelődési ház udvarán.

TEOL/S.K.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Fiatalok, idősek, lányok, fiúk, nők és férfiak: mindenki jól érezte magát a falunapon (Fotó: Kiss Albert)
[/caption]

A „gáton" egyébként a legerősebb legény Borza László, a legerősebb leány pedig Régi Zsuzsanna lett. Az esemény amúgy már pénteken elkezdődött, egyebek mellett ekkor avatták a falu központjában levő új játszóteret, amely, Berényi István polgármester tájékoztatása szerint a Kölesdi Közéleti Egyesület (KKE) sikeres pályázatának, illetve az önkormányzat munkájának köszönhető.
A folytatásban a nagy meleg sem riasztotta el a közönséget: szombaton mintegy félezren vettek részt a falunapon, közöttük mintegy száz elszármazott. Sokan múlatták az időt beszélgetéssel, múltidézéssel, de nem hiányozhattak a szórakoztató programok, táncos, zenés műsorok sem, és lehetett például vízifocizni is. Tíz csapat indult a kakaspörköltfőző versenyen, amelyet Völgyi Vincéné nyert meg. A szombatot nosztalgia bál zárta, vasárnap délelőtt pedig hat település művészeti csoportjainak közreműködésével viseleti bemutatót tartottak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!