Közélet

2010.09.11. 10:15

A polgármester szerint kampánytéma lett a telephely

A Gemenc Volán Zrt. tavaly év végén eladta paksi telephelyét 180 millió forintért. A Népszavában pénteken megjelent cikk azt állítja, az értékesítés áron alul történt, ugyanis az ingatlan akár 450 milliót is érhet.

W. G.

Azt is kifogásolja a napilap, hogy a vevő cég résztulajdonosa a Horváth Sport Kft., amelyben Horváth István szekszárdi polgármesternek is van tulajdonrésze. Továbbá: az értékesítést követően a Gemenc Volán visszabérelte a telephelyet, havi 2,5 millió forintért.

Megkérdeztük a közlekedési cég vezérigazgatóját, Amrein Károlyt. Szerinte mondvacsinált ez az ügy, a politikai kampány része, amibe ő nem kíván belefolyni. Tény, a paksi ingatlan értékes, de az eladása szabályosan, a Gemenc Volán közgyűlé-sének jóváhagyásával történt. (A társaság vezetőtestületeiben az akkori kormánypártok képviselői ültek).

Két ajánlattevő volt: a nyertes cég 180 milliót, a paksi önkormányzat 150 milliót kínált. A visszabérlésre azért volt szükség, mert az atomerőművet kiszolgáló 40 autóbuszt ott tárolják. A vállalat közszolgáltatási szerződése 2016-ig szól, a telephelyet is addig bérlik. Az adásvétellel nem vesztett, hanem nyert a Gemenc Volán; évi százmilliós költséget spórol meg azzal, hogy nem neki kell működtetni a telephelyet.

Horváth István sajnálja, hogy politikai ellenfelei nem városvezetői és országgyűlési képviselői munkáját minősítik, hanem újra alaptalanul vádaskodnak. A lelkiismerete tiszta, az újabb lejárató kampánnyal nem kíván foglalkozni.

– A hatalomért folytatott nemtelen harc helyett jobban érdekel a megállapodás, amelyet 4 évvel ezelőtt kötöttem a szekszárdiakkal – hangsúlyozta. – Annak szellemében dolgoztam és dolgozom a jövőben is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!