Közélet

2010.09.22. 18:58

Autómentes nap: nem csökkent a kocsik száma az utakon

Tolna megye több városa is csatlakozott az Eurpai Autómentes Nap elnevezésű kezdeményezéshez. Sok rendezvényen igyekeztek felhívni a városlakók figyelmét az autózás hátrányaira és népszerűsítették a kerékpáros közlekedést.

TEOL/R.T.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A városokban, így Tolnán is, ahol felvételünk készült, a kerékpározást igyekeztek népszerűsíteni az autómentes nap programjainak szervezői (Fotó: Gottvald Károly)
[/caption]

Az életmódváltásra buzdító programok sokakat megmozgattak, de még így sem csökkent a forgalom a városokban. Dombóváron kora reggel, alig nyolc óra után már tornával indították a napot a Szent István téren. A délelőtt folyamán óvodások, általános és középiskolások számára közlekedéssel kapcsolatos agytornát és kerékpáros ügyességi versenyt szervezett a rendőrség. A város sportegyesületeinek bemutatkozóján részt vettek Fodor Rajmund, dr. Molnár Tamás és Vári Attila olimpiai bajnok vízilabdázók.

Bonyhádon mintegy 150 résztvevője volt az autómentes naphoz kapcsolódó kerékpáros demonstrációnak. A Tamás Zsolt ultratriatlon világbajnok vezette négy kilométeres túrán általános és középiskolás tanulók vettek részt. A délutánt tombolasorsolás zárta, amelyen a biciklizéshez szükséges kiegészítőket nyerhettek az ifjak.

Tolnán a városi sportcsarnok melletti területen szintén kerékpáros ügyességi versenyt szervezett a rendőrség a fiataloknak, de Szekszárdon is nyeregbe pattantak a bringások, hogy emeljék az efféle közlekedés népszerűségét. A Gemenc Volán Zrt. ezen a napon ingyen szállította az embereket azokban a városokban, ahol helyi járatokat működtet, így a megyeszékhelyen és Dombóváron is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!