Közélet

2010.09.02. 09:34

Munkásságokat ismertek el a megyenapon - fotók!

Hagyományosan a megyenapon adják át a kitüntetéseket a társadalmi, tudományos, kulturális, irodalmi-művészeti, közoktatási-közművelődési, sport- és gazdasági élet legkiválóbbjainak.

TEOL/Ihárosi Ibolya

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Dr. Puskás Imre (balról) gratulál Brauer Jánosnak, aki Beszédes József díjban részesült a megyenapon (Fotó: Mártonfai Dénes)
[/caption]

A megyei közgyűlés ünnepi ülésén a bátaszéki templomban jelen voltak az országgyűlés FIDSZ-KDNP frakciójának tagjai, nagy számban a megye polgármesterei. Dr. Puskás Imre, a közgyűlés elnöke köszöntőjében hangsúlyozta, hogy szeptember elseje a megye minden településének, minden polgárának ünnepe. Utalt rá, hogy amikor 1699. szeptember elsején I. Lipót császár újra pecséthasználati jogot adott, azt jelentette, hogy rendes kerékvágásba kerültek dolgok. Párhozamot vonva a múlt és jelen közt, kifejtette, hogy az ismét működő megyei közigazgatási hivatalok is ugyanezt fejezik ki. Később hozzátette, hogy ma már az állam és az erős megye nem ellenfelek, hanem együttműködő partnerek.

Tolna Megye Közgyűlése a megye társadalmi, tudományos, kulturális, irodalmi-művészeti, közoktatási-közművelődési, sport- és gazdasági életében elért kimagasló érdemek és rangos életművek elismerésére megyei kitüntető díjakat alapított, melyeket minden év szeptember 1-jén a megyenap alkalmából ad át az arra érdemeseknek.

Dr. Puskás Imre, a megyei közgyűlés elnöke Bognár Jenő polgármesternek a Bezerédj István díjat adta át Bátaszék, majd a kistérség fejlődésében betöltött szerepe és a megyei közéletben kifejtett eredményes tevékenysége elismeréséül. Brauer János, a Völgység-Hegyhát Takarékszövetkezet elnöke a pénzintézet fejlődésében elért eredményei és a takarékszövetkezetnek a megye kulturális, művészeti és sportéletében betöltött meghatározó szerepe elismeréséül Beszédes József díjban részesült.

Stekly Zsuzsa zománcműves több évtizedes magas színvonalú művészi munkája, tehetséggondozó tevékenysége elismeréseképpen Babits Mihály díjban részesült. Braun Ákos Európa- és világbajnok cselgáncsozónak 25 éves eredményes sportolói tevékenységéért a megyei közgyűlés Sipos Márton díjat adományozott.

Dr. Szabó Károly nyugalmazott osztályvezető főorvos a megye tüdőgyógyászati ellátása alapjainak megteremtésében, fejlesztésében vállalt több évtizedes kiemelkedő szakmai munkájáért a Tolna megyéért kitüntető díjban részesült.

Tolna megye kiváló köztisztviselője címben részesült Adorjáni Márta, a bátaszéki polgármesteri hivatal irodavezetője, Erős Pálné, a Tevel-Závod körjegyzőség pénzügyi előadója, Majnai Gábor, a szekszárdi polgármesteri hivatal közoktatási, művelődési és sportosztályának vezetője, dr. Balipap Ferencné, a dombóvári könyvtár igazgatója, Lőrinczné Dávid Mária, a bonyhádi Gazdasági Ellátó Szervezet intézményvezetője, Pirgi József, a tolnai gimnázium nyugalmazott igazgatója és Tóth Ferencné középiskolai tanár, kollégiumvezető.

A Tolna Megyei Németségért nívódíjat dr. Józan-Jilling Mihály, a Tolna Megyei Német Kisebbségi Önkormányzatok Szövetsége elnöke adta át több évtizedes munkásságuk elismeréseként Hepp Ádámnak és Fóber Ferencnek. A közgyűlést ünnepi műsor tette még emlékezetesebbé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!