Közélet

2010.09.30. 07:01

Túlóra: mindennek megvan a határa

A legtöbben akár tetemes túlórát is hajlandóak vállalni, ha a munkahely megtartásáról, vagy megszerzéséről van szó. Ennek azonban megvannak a törvényes határai.

Hargitai Éva

A regionális munkaügyi felügyelőség tapasztalatai szerint nem jellemző megyénkben a rendkívüli munkavégzéssel (túlórával) kapcsolatos jogsértés. Dr. Fábián Nóra igazgatóhelyettes tájékoztatása szerint idén eddig 49 munkáltató ellen 55 jogsértés miatt kellett fellépnie a hatóságnak. Ebből 16 esetben bírságot szabtak ki, 39 esetben vagy felhívták a figyelmet a szabálytalanságra, vagy határozattal kötelezték a céget annak megszüntetésére.

A munkaügyi bírság kiszabása kötelező,  ha a szabálytalanság az ellenőrzött telephely munkavállalóinak legalább 20 százalékát érinti. Az összeg 30 ezertől 10 millió forintig terjedhet, attól függően, hogy hány jogsértést követett el a munkáltató, és az hány alkalmazottat érintett.

A szabálytalanságok között a leggyakoribb, hogy nem fizetik ki a túlóra után járó pótlékot, de többször volt rá példa, hogy a munkáltató egyáltalán nem, vagy kettős nyilvántartást vezetett a rendkívüli munkavégzésről. Utóbbi azért is probléma, mert teljeskörűen csak a hiteles nyilvántartások alapján ellenőrizhető a törvényi előírások betartása.

A Munka Törvénykönyve szerint túlórát a munkáltató csak rendkívül indokolt esetben rendelhet el. Így például aggályos ilyen esetnek minősíteni például azt, ha a foglalkoztató az üzlet nyitvatartási rendje miatt minden szombaton rendkívüli munkát rendel el – emelte ki dr. Fábián Nóra. Alapesetben a túlórával együtt a munkaidő nem lehet több naponta 12, hetente 48 óránál. Évente pedig nem lehet több a túlórák száma 200, illetve a kollektív szerződésben meghatározottak szerint 300 óránál.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] A túlórát köteles megfizetni a munkáltató Képünk illusztráció
[/caption]
A munkaidő-beosztás szerinti napi munkaidőt meghaladóan, végzett munkáért az alapbér plusz 50 százalék, vagy a munkáltató által megállapított átalány jár. Ha a túlóra pihenőnapra, például hétvégére esik, akkor a pótlék 100 százalék, illetve 50, ha a munkáltató a dolgozónak másik pihenőnapot ad, amelynek időtartama nem kevesebb az elvégzett munkáénál.

Munkaszüneti – ünnep – napon végzett rendkívüli munkáért pedig az alapbér, a munkaszüneti napi bér, továbbá 100 százalék pótlék, vagy 50 százalék pótlék és pihenőnap illeti meg a dolgozót. A túlóráért járó pénzbeli juttatást, illetve pihenőidőt legkésőbb a rendkívüli munkavégzést követő hónapban, illetve az adott munkaidőkeret végén meg kell kapnia.

Ettől kollektív szerződésben, vagy a felek megállapodásában eltérhetnek, azonban ennek feltétele, hogy a munkavállalóra nézve csak kedvezőbb lehet a módosítás.

Rendkívüli munkavégzésnek minősül az ügyelet alatti, illetve a készenlét alatt elrendelt munkavégzés esetén a munkahelyre, vagy az első munkavégzési helyre való kiérkezéstől a befejezésig számított idő. A munkavégzésért járó pótlékot az általános szabályok szerint számítják, de a munkáltató általányt is megállapíthat.

A több, és rosszabb munka is jobb a költözésnél

Az emberek inkább többet, és rosszabb körülmények között dolgoznának, de csak nagyon kevesen vállalnák be a költözést, azért, hogy munkát találjanak – derül ki a Tárki felméréséből. A számok tükrében a megkérdezett foglalkoztatottak 52 százaléka napi tíz óránál többet is hajlandó lenne dolgozni, 33 százalékuk akár rosszabb munkakörülmények között is dolgozna, de mindössze 25 százalék vallotta azt, hogy akár új otthont is keresne az ügy érdekében. A válaszokból az is kiderül, hogy általában a férfiak, és elsősorban a városokban élők hajlandóak túlmunkát végezni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!