Közélet

2010.10.25. 20:56

A méhektől vettek leckét

– A Völgység-Hegyhát Takarék a legjobb választás, a méhecskének is bejött – ez a humoros mondat a sásdi általános iskolások tollából származott, akik 16 másik csapattal mérték össze pénzügyi tudásukat a takarékosság világnapja alkalmából szervezett vetélkedőn.

TEOL/Vizin Balázs

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A győztes csapat tagjai: Nidermayer Nóra, Mándi Norbert és Adamkó Dániel (Fotó: Mártonfai Dénes)
[/caption]

Bár a reklámszövegírás nekik ment a legjobban, az aranyéremről egy hajszállal lemaradtak. Remek hangulatban telt a délelőtt, a Tolna és Baranya megyei diákok 10 feladatban bizonyították felkészültségüket. A pénz fizikai paramétereiről és általános pénzügyi ismeretekről kellett számot adjanak. Tíz percük volt egy feladat megoldására. A verseny után is csak mosolygós arcokkal lehetett találkozni a vendéglátó bonyhádi Széchenyi István Általános Iskola ebédlőjében, ugyanis minden kisdiák ajándékot kapott. A díjak között szerepelt egy méhecske figura is, amely jelképesen a szorgalomra ösztönzi őket a jövőben.

– A szellemi megmérettetés fő célja az idén is a takarékosság gondolatának elmélyítése volt a diákokban – mondta Brauer János, a versenyt szervező Völgység-Hegyhát Takarékszövetkezet elnök-ügyvezető-igazgatója. Ezt Balázs Mihályné, a szövetkezet korábbi munkatársa, a vetélkedő 1987-es indulásának egyik megálmodója is megerősítette. Az első három helyezettet pedig külön díjazta a Schumann Norbert vezette zsűri. Első lett a Mindszentgodisáról érkezett csapat 47 ponttal, második a sásdi 46, míg harmadik az aparhanti 45 ponttal.

A győztes csapat tagjai: Nidermayer Nóra, Mándi Norbert és Adamkó Dániel (Fotó: Mártonfai Dénes) -->

Címkék#iskolások
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!