Közélet

2010.10.04. 14:17

A sárkányok földjén kalandoztak

Színes ábrák, rajzok borítják a Pákolitz István könyvtár lábazatát. A könyvtárosok, pedagógusok nemhogy megtiltották volna, egyenesen buzdították a gyerekeket arra, hogy tele rajzolják a falakat.

V. T.

A gyermekrészlegének akciója egyszeri, soha vissza nem térő alkalom, és nem arra akarja ösztönözni a gyerekeket, hogy más épületek falát is rajzolják tele. Csupán arra akartak lehetőséget teremteni, hogy sokan megcsodálhassák az alkotásokat. A kezdeményezés mögött Lázár Ágnes, a gyermekkönyvtár vezetője áll.

Mint elmondta, olyan krétát választottak, amit vízzel el lehet távolítani. A könyvtár falának kidekorálása egyébként annak a programsorozatnak a része, amelyet Benedek Elek születésnapja, azaz a népmese napja alkalmából hirdettek. 
[caption id="" align="alignleft" width="334"] Illusztrációt rajzoltak Fotó: G. K.
[/caption]
A feladatok, rendezvények idén a sárkányok világába repítik a kisebb-nagyobb gyerekeket. Ági néni – ahogy minden évben – egy feladatlapot készített, ez most a Sárkányföld meséi címet viseli, meghirdetett egy meseíró pályázatot, a történeteket – természetesen sárkányról szólókat – október 15-éig adhatják le a gyerekek. A falpingálók pedig egy meséhez, Benedek Elek Világszép sárkány rózsájához készítettek illusztrációt tegnap és tegnapelőtt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!