Közélet

2010.10.01. 17:08

Adománnyal segítette a kórházat, miután szembesült a helyzettel

Egy felajánlás révén a korábbiaknál jóval könnyebben juthatnak az orvosok a röntgenképekhez a Tolna Megyei Önkormányzat Balassa János kórházának traumatológiáján.

Hargitai Éva

Amióta az ambulancia a műtőblokkban működik, a modern kor elvárásainak megfelelően digitális adathordozókra kerülnek a felvételek. Mint azt dr. Andriska István, a baleseti sebészet osztályvezető főorvosa elmondta, ezek elérése, illetve számítógépen való megtekintése azonban rendkívül hosszadalmas.

Akár 15-20 percet is igénybe vett egy beteg esetében, mire a felvételek a konvertálás, egyik rendszerről másikra helyezés után elérhetővé váltak. Ugyanakkor a műtőblokk hatalmas épületében is csak néhány helyen lehet viszonylag könnyebben megtekinteni a képeket.

Ezzel a helyzettel szembesült nemrég az egyik beteg hozzátartozója is. A szekszárdi Kvantum Kft., számítástechnikai cég vezetője is úgy gondolta, hogy ezen változtatni kellene. Éppen ezért felajánlotta a kórháznak, hogy ingyen kiépít a baleseti sebészeti osztályon egy olyan vezeték nélküli hálózatot, amely révén a B épület egész területén elérhetővé válnak a röntgen felvételek.

Adománya része volt egy laptop is, amelyen az ügyeletes orvosok bárhol, bármikor, és ami a legfontosabb, pillanatokon belül megnézhetik a felvételeket. Ezzel rengeteg időt spórolhatnak, gyorsabbá válik a diagnózis felállítása, könnyebbé válik az ügyeletes orvosok egymással való konzultálása és döntéshozatala.

Az osztály fejlődéséhez régóta hozzájárulnak a nagylelkű felajánlások, amelyeket a Tolna megyei Baleseti Sebészeti Alapítvány a legszükségesebb eszközök beszerzésére fordít. Jelenleg kézsebészeti operatív műszerek vásárlására gyűjtenek. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!