Közélet

2010.10.08. 04:37

Bátaszéki, de Mórágyon lett képviselő

A településnek új polgármestere van, s a képviselő-testület is markáns változáson ment át.

TEOL/W.G.

Glöckner Henrik polgármester kijelentette: eredeti munkahelyét megtartja, s tiszteletdíjasként végzi a településvezetői teendőket. Megítélése szerint egy ekkora községben nincs szükség főállású polgármesterre. Képviselőtársaitól is hasonló, költségkímélő hozzáállást vár el.

A fejlesztések terén folytatni kívánja az eddigi irányt. Elsősorban járdák, vízelvezető árkok felújítása, burkolása lesz a cél. Az anyagi lehetőségek szerinte egyelőre ennél többet nem engednek meg. Később lehet nagyobb beruházásokra is gondolni, remélhetőleg. Fontosnak tartja, hogy az alapvető infrastukturális szolgáltatásokban a kismórágyi emberek is részesülhessenek, hisz nekik is mindaz kijár, mint a mórágyiaknak.
A kulturális élet megpezsdítése is az új polgármester tervei között szerepel. A kultúrházban szeretne minden hónapban legalább egy-két kiállítást, hangversenyt vagy diszkót szervezni, ha lesz rá igény. Általában mindent a lakossági igények szem előtt tartásával szeretne csinálni Glöckner Henrik a következő négy esztendőben. Az Illés Béla képviselővé választásával kapcsolatos kérdésre is ez a válasza: a lakosság így döntött, a többség rá szavazott.

Illés Béla mórágyi képviselővé választását azért nehezményezik néhányan, mert a helyi focicsapat edzője bátaszéki lakos. Ő úgy érzi, hogy többet tett Mórágyért az elmúlt 12 évben – amióta ott dolgozik –, mint a helybeliek többsége. Nem véletlenül kapott tehát voksokban kifejezett bizalmat.

A nulláról, a megyei IV. osztályból vitte fel a mórágyi csapatot a megyei II. osztályba, annak is a második helyére, ami azt jelentette, hogy a következő idényben akár az I. osztályban is indulhattak volna. Anyagilag ezt sajnos nem engedhették meg maguknak, ezért maradtak a II. osztályban. Ám a képviselővé választott edző feltett szándéka, hogy bemasírozik csapatával a megye I-be, mihelyt lesz rá keret. Mert szakmailag, megítélése szerint rendben van a gárda.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!