Közélet

2010.10.01. 10:59

El kell felejteni, hogy mit bírtunk régen

Az idősek mozgásszervi betegségeiről tartott előadást csütörtök délután dr. Palotás Kinga.

Vida T.

A reumatológus szakorvos számos hasznos tanáccsal látta el a városi művelődési központ nagyklubjában összegyűlt szépkorúakat. Beszélt arról, hogy mit kell tenni annak érdekében, hogy a korosodás ne járjon együtt a fájdalmakkal.

Mint mondta, mind az étkezést, mind a munkát, egyéb terhelést módosítani kell, és el kell felejteni, a „régen én ezt bírtam” kezdetű mondatokat.

A jó tanácsok sorát Tóthné Bakai Veronika folytatta. A gyógytornász bemutatót tartott az ízületeket kímélő hétköznapi praktikákról csakúgy, mint a gyógyászati segédeszközök használatáról. A tegnap délutáni előadás a Szépkorúak hete rendezvénysorozat egyik állomása volt.

A paksi művelődési központ minden évben gazdag programmal készül. Ennek szerves részét képezik a különféle egészségügyi szűrővizsgálatok, amelyekre egész héten előjegyzés alapján várták a szépkorúakat.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] Jól kell használni a segédeszközt Fotó: A szerző felvétele
[/caption]
Volt laborvizsgálat, csontritkulás mérés, tanácsadás az idős korban jelentkező szembetegségekkel kapcsolatban. Kedden nyílt meg Régi idők iskolája címmel egy kiállítás, szerdán pedig Tímár Péter Csapd le csacsi! című filmje adott alkalmat a nosztalgiázásra.

Nagy érdeklődés kísérte a mediterrán étkezésikultúra- és diétabemutatót, amit ételkóstolóval kötöttek össze. Az idősek világnapja programsorozata holnap zárul a már hagyományos rendezvénnyel a művelődési központ színháztermében. Hajdú János, Paks polgármestere köszönti az időseket. Az ünnepi műsort nagy várakozás előzi meg, hiszen a Tűzvirág Táncegyüttes lép majd színpadra.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!