Közélet

2010.10.24. 08:01

Életmentő ez a segítség - fotók

Az orvosi műszereknek nincs nemzetisége: a Tolna megyei német kisebbségi önkormányzatok által pályázaton elnyert egészségügyi készülékek minden helybéli javát szolgálják.

S. K.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Hoós Ernő, a tolnai német önkormányzat elnöke adja át a prevenciós csomagot dr. Erdősi József tolnai háziorvosnak Fotó: M. D.
[/caption]

Ez is elhangzott a tolnai városházán tartott pénteki átadó-ünnepségen. A németországi belügyminisztérium és a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának (MNOÖ) Szociális Bizottsága együttműködése révén a tolnai, a hőgyészi és a szekszárdi német kisebbségi önkormányzatok ún. prevenciós csomagokat nyertek pályázaton, míg a hőgyészi és a gyönki idősotthon újraélesztésre alkalmas defibrillátorokat kapott, összesen mintegy 10 ezer euró értékben.

Dr. Józan-Jilling Mihály, az MNOÖ szociális bizottságának elnöke elmondta, a prevenciós csomagok 24 órás vérnyomásmérőt, labordiagnosztikai eszközöket, illetve az erek állapotának felmérésére alkalmas készülékeket tartalmaznak. Az eszközöket az adott település egy-egy háziorvosának adják át napi használatra, akik rendszeresen szűrővizsgálatokat is végeznek a műszerekkel.

A defibrillátorok ugyancsak szélesebb körben állnak majd készenlétben. Utóbbiak esetében a sikeres pályázatok a készülékeken kívül az azokat működtetni tudó személyzet képzésére is biztosítanak támogatást.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!