Közélet

2010.10.22. 05:23

Evangelizálná a politikát a KÉSZ

Ünnepi műsort tartott megalakulásának 15. évfordulója alkalmából a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége.

W. G.

Az evangélium azt jelenti: jó hír. A jó hír arról szól, hogy van megbocsátás, van felemelkedés, van túlvilági élet, akkor is, ha ezen a sártekén nem minden sikerül vágyainknak, önmagunkkal és másokkal szemben támasztott elvárásainknak megfelelően.

A jó hír mai hirdetői a lelkipásztorok, és annak tartják magukat – civil apostoloknak – a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) tagjai is. A tolnai KÉSZ 15 éves. A jubileum alkalmából ünnepi műsort szerveztek a városi szabadidőközpontban.

Az érdeklődők megtekinthették Pribenszky Mária festményeinek és gobelinjeinek kiállítását, és meghallgathatták az Üdv Széchenyi című előadást, Sudár Annamária, Rubold Ödön és Török Máté közreműködésével.

Ezt ünnepi vacsora követte, melyen a KÉSZ országos alelnöke, dr. Galgóczy Gábor arra hívta fel a figyelmet, hogy keresztényi, példamutató, evangéliumot hirdető életet kell élni, de a közéleti aktivitás is fontos.

Dr. Saramó Márta, a helyi KÉSZ elnöke ezt megerősítendő, idézte a kereszténydemokrata politikus, néhai Barankovics István gondolatát, mely szerint: nem az evangéliumot kell politizálni, hanem a politikát evangelizálni. Azaz, erkölcsiséggel, jó példákkal, jó hírekkel megtölteni. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!