Közélet

2010.10.13. 08:12

Hat lakásban nincs áram egy renitens miatt

Több lakásban nincs áram a Kövendi Sándor utcában. Az egyik lakó ugyanis feltehetőleg lopta az áramot, az illegális beavatkozás miatt pedig meghibásodott a rendszer.

W. G.

Az utóbbi egy-két hónapban gyakran elment az áram a szekszárdi, Kövendi Sándor utcai tömbházban, sőt a környéken is. A lakók jelezték a szolgáltatónak a problémát, s a szerelők vasárnap megállapították, hogy az egyik középső lakásban illegális beavatkozás történt, valószínűleg áramlopási szándékkal. A hálózatban feltehetőleg emiatt keletkezett olyan hiba, hogy a többi lakásban sincs áram. Az áramszolgáltató megpróbált lépéseket tenni, ám munkatársait nem engedték be a szóban forgó lakásba, ahol feltehetőleg lopták az áramot.

A szomszédos lakásban élő Horváth Barbara felháborítónak tartja, hogy emiatt náluk sincs áram. Mindig rendesen fizette a villanyszámlát. Két kisgyermeke van, nem tudja fürdetni őket a meleg víz hiánya miatt, nem tud mosni, nem tudja használni a konyhai háztartási gépeket. Más lakóknak is nagyon hiányzik az áram. Panaszkodnak, hogy tönkre ment a hűtőjükben az étel, a vizes ruhát nem lehet kiszedni a mosógépből, a gyertyától meg köhögési rohamokat kapnak.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] Gyertyával világítanak. A hűtőben minden megromlott. Vasárnap óta nincs áram Horváth Károlyné (képünkön) lányának lakásában Fotó. G. K.
[/caption]
Azt mondták nekik a szerelők, hogy 80 ezer forintból megoldható, hogy külön vezetékkel csatlakozhasson a főkábelhez, ám ezt egyikük sem tudja kifizetni. A Horváth család havi bevétele például 72 ezer forint.

Az E.ON sajtórefense, Varga Ivett arról tájékoztatta a TEOL.hu-t, hogy cégük jól ismeri azt a környéket Szekszárdon, gyakori arrafelé az áramlopás. A megoldás az egyéni fogyasztási helyek kialakítása lenne, ekkor nem függenének egymástól a lakók.

A szerelőik egyébként hétfőn is kinn jártak, de akkor sem tudtak bejutni a középső lakásba. A ház belső vezetékrendszerében keletkezett hiba az illegális beavatkozás miatt.

A körülményekre való tekintettel most úgy döntött a cégvezetés, hogy saját költségükön külön csatlakozókat építenek ki az egyes lakásokhoz. Ezt a munkát szerdán szerenék elvégezni, de elengedhetetlen feltétele, hogy minden lakásba beengedjék a szerelőket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!