Közélet

2010.10.19. 14:27

Konfliktusmentes együttműködésre számítanak

Hanol E.

Az előző ciklushoz hasonló konfliktusmentes négy évet remél Bognár Jenő, a város ötödszörre megválasztott polgármestere, hiszen ez ad alapot a település további fejlődéséhez. A városvezető a tegnapi alakuló ülésen ismertette a következő évek célkitűzéseit.

Ezek közül elsőként az elkezdett beruházások – iskola, óvoda felújítások – befejezését emelte ki, továbbá az ivóvíz minőségének javítását, a csapadékvíz hatékony elvezetését, a szennyvíz-hálózat bővítését és a városközpont rehabilitációját hangsúlyozta. Illetve kitért a munkahelyteremtés fontosságára, a Bátaszék rendezvényeiért felelős civil szervezetek támogatására, a rendezett városkép megőrzésére és a közbiztonság erősítésre.
<hirdetesy>
Tette mindezt azután, hogy Németh Ágnes, a Helyi Választási Bizottság elnöke feleskette őt és az új képviselő-testület tagjait, valamint átadta nekik a megbízó leveleket. A testületben főként az okozott változást, hogy tizenháromról kilencre csökkent a létszám, összetételben viszont csak egy helyen van különbség, Fejes József új tag a testületben.

Az alpolgármester személye is változatlan marad. Dr. Szabó Ákos mellett titkos szavazáson döntöttek a képviselők.

Megalakultak a testület új bizottságai is. A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság élére Péter Gézát választották, a tagok dr. Kostyálné dr. Kovács Klára, dr. Somosi Szabolcs és Fejes József, valamint külsősként Erőss Ferenc, Tresz Gábor és Papp Vilmos lettek. A német kisebbségi önkormányzat delegáltja Wittendorfer Antal.

A Közművelődési, Oktatási, Ifjúsági és Sport Bizottság elnöke Partiné Harcsa Magdolna lett, tagjai Sümegi József és Péter Géza, illetve a külsős Péter Gábor és Jagicza József.

A német kisebbségi önkormányzatot Balázsné Wittendorfer Ildikó képviseli. A Szociális Bizottságot dr. Kostyálné dr. Kovács Klára vezeti majd, tagjai Partiné Harcsa Magdolna és Fejes József lettek, külsős tagnak Mészáros Vilmosnét és Borosné Simon Zsuzsannát választották.

A cigány kisebbségi önkormányzat részéről pedig Sárközi Csillát. Jogi és Ügyrendi Bizottság a jövőben nem működik a bátaszéki testületben, ezért szükségnek tartották egy jogi tanácsnok megválasztását. A feladattal dr. Bonnyai Józsefet bízták meg.

A testület munkájára Herendi János kanonok és Fekete Zoltán református lelkész adta áldását. Péter József pedig az önkéntes tűzoltó egyesület nevében nyújtott át emlékplakettet Bognár Jenőnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!