Közélet

2010.10.13. 19:13

Megpiszkálta a kábelt, nem engedte be az E.ON szerelőit

Több család, köztük kisgyermekesek is végre áramhoz jutottak korábbi cikkünk nyomán a szekszárdi Kövendi Sándor utcában.

TEOL/W.G.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Alvállalkozók szerelték szerdán a vezetéket. Képünkön Balogh Ervin (Fotó: Gottvald Károly)
[/caption]

Mint megírtuk, vélhetően illegális áramvételezés miatt a tömbház belső vezetékrendszere meghibásodott. Elment az áram, és a szolgáltató szerelői nem tudták elhárítani a hibát, mert nem engedték be őket abba a lakásba, amelyikben „megpiszkálták” a vezetéket. Az épületben kispénzű emberek élnek, többnyire nyugdíjból és segélyből tartják fenn magukat és családjukat.

Nem tudnak 80 ezer forintot fizetni azért, hogy független fogyasztók lehessenek, egyéni csatlakozást építtessenek ki. Az egész házban nem volt áram vasárnaptól szerdáig. A mosógépből nem lehetett kiszedni a ruhákat, a hűtőben megromlott az étel. A bojler se működött, a gyerekeket nem tudták megfürdetni.

Az E.ON sajtóreferense, Varga Ivett elmondta: mérlegelve a helyzetet a cég veztői úgy döntöttek, hogy átvállalják az egyéni csatlakozások kiépítésének költségét. Csütörtökön alvállalkozókkal el is végeztették a munka zömét. Abba a lakásba, melynek tulajdonosa előidézte a többnapos áramszünetet, most sem tudtak bejutni a szerelők. De legalább a többi lakó már nem függ tőle; nekik van áramuk.

TEOL/W.G. Alvállalkozók szerelték szerdán a vezetéket. Képünkön Balogh Ervin (Fotó: Gottvald Károly) -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!