Közélet

2010.10.22. 16:10

Negyedmillió forintot kap az alpolgármester

Ismét megválasztotta a megyeszékhely közgyűlése csütörtöki rendkívüli ülésén Ács Rezsőt tiszteletdíjas alpolgármesternek. Tiszteletdíja ugyanannyi, mint az előző ciklusban, 251.225 forint.

TEOL/I.I.

Három bizottságot választott a közgyűlés, tekintve, hogy kevesebb a képviselő. A gazdasági és pénzügyi elnöke Kővári Lászlót lett. A humán bizottság elnökévé Csillagné Szántó Polixénát választották. A szociális bizottság elnöke maradt dr. Tóth Gyula. A szocialista képviselők külső bizottsági tagnak jelölték Tóthi Jánost, de ezt a várost kormányzó többség elutasította.

Mivel megszűnt a jogi, etikai bizottság közbiztonsági tanácsnoknak megválasztották dr. Horváth Kálmánt, tiszteletdíja a bizottsági elnökökével azonos, 172.843 forint. A politikai természetű vita a felügyelő bizottságok kapcsán kezdődött, mivel a több mint 30 felügyelő bizottsági helyből kevés jutott az ellenzéknek.

Ezzel kapcsolatos kérdésünkre Horváth István polgármester azt válaszolta, hogy a felügyelő bizottsági tagság elsősorban felelősséget jelent. A tiszteletdíjakról később határoznak. Mivel már az alakuló ülés előtt vita volt az ülésrendről, a többség ezt is szabályozta. Csütörtökön felszólalt dr. Harangozó Tamás MSZP-s országgyűlési képviselő is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!