Közélet

2010.10.09. 14:39

Otthon vannak az oktatásban az új képviselők

A szekszárdi önkormányzatnak két új tagja van. Lemle Béláné a Fidesz/KDNP, Zaják Rita pedig az LMP képviseletében lett tagja a testületnek.

Venter Marianna

- Nagyon jól esett a választók bizalma, irányomban mutatott nyitottságuk, bátorításuk, amely sokat jelentett nekem, és amelyet ezúton is köszönök - mondja Lemle Béláné.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] Lemle Béláné erősítené a helyi közösségeket Fotó: TEOL
[/caption]
- Az elkövetkező négy évben a kereszténydemokratákat képviselem a városi önkormányzatban. Munkámat igyekszem alázattal, a választóimmal folyamatos kapcsolattartásban végezni. A képviselő-testületben milyen munkát vállalnék szívesen? Én sohasem válogattam a feladatok közül, ahol szükség lesz a szakértelmemre, ott igyekszem helyt állni. A jószándékú, a dolgokat és ügyeket előbbre vivő kritikát szívesen fogadom.

Az együttműködést, a közösség formálását fontosnak tartom választókerületemben és az önkormányzati testületben is. Szeretném, ha kulturált stílusban, egymás megbecsülésében dolgozhatnánk együtt, a városért, az itt élő emberekért.

Lemle Béláné Szekszárdon, a Garay János Gimnáziumban érettségizett, majd a József Attila Tudományegyetem matematika-fizika szakának elvégzése után a Garayba került vissza tanárnak. Ez volt első és egyetlen munkahelye 39 esztendeig, amelyből az utolsó 15-ben az igazgatója volt az iskolának. Munkám során mindig az értékeket kerestem, azok létrehozásán és továbbadásán dolgoztam kollégáimmal együtt. Két éve mentem nyugdíjba.

Munkám elismeréseként megkaptam Szekszárd város Pro urbe díját, 2008-ban. Vezetője vagyok a A Magyar Máltai Szeretetszolgálat szekszárdi karitatív csoportjának és önkéntesként  a megyei Idősügyi Tanácsban is tevékenykedem, alelnökként. Férjemmel Szekszárdon élünk. Két felnőtt fiunk van, akik szép családban élnek feleségükkel és két-két unokánkkal együtt.

Zaják Rita az LMP-t képviseli a városi közgyűlésben az elkövetkező négy esztendő során. Az új képviselő a szekszárdi Garay gimnáziumban érettségizett, pedagógusként dolgozik az SZLTISZK szekszárdi Hunyadi tagintézményében. Házas, férjével, két gyermeket nevelnek.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] Zaják Rita a legfiatalabbakra fordítana nagyobb figyelmet Fotó: Lehőcz Péter
[/caption]
- Nagy siker és nagy felelősség, ami egyedüli LMP-s képviselőként rám vár ebben a választási ciklusban. Mindenek előtt köszönöm a választóknak, hogy részt vettek a voksoláson, és külön köszönöm azoknak, akik  ránk szavaztak.

Az LMP alternatívát jelent azok számára, akik másként gondolkodnak, mást szeretnének, mint ami eddig történt a politikában. Bár a közgyűlésben egyedül vagyok, úgy érzem, számíthatok a ránk voksolók támogatására, a jószándékú emberek segítőkészségére.

Mint új tag, először kérdezni, tájékozódni fogok, hogy megfelelő információk álljanak rendelkezésemre. Konstruktív és együttműködő hozzáállást tervezek az LMP elképzeléseivel összhangban lévő ügyekben, amelyek a város érdekeit képviselik.

Például a klíma-stratégiát, a Szépítsük együtt Szekszárdot programot, a közösségi tér programot illetően. Viszont szóvá fogok tenni minden olyan dolgot, amellyel nem tudok egyetérteni, és küzdeni fogok a tiszta közéletért, az átláthatóságért. Pedagógus lévén az oktatás az a terület, ahol a legkomolyabb eredményeket szeretném elérni. A legfiatalabbakra kell a legnagyobb figyelmet fordítani, például a környezettudatos nevelés területén.

Szeretném elérni, hogy az emberek jobban odafigyeljenek egymásra, és a civil szervezetek, civil kezdeményezések nagyobb hangsúlyt kapjanak, ne egymás mellett, hanem összehangoltabban dolgozzanak - mondta Zaják Rita.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!