Közélet

2010.10.25. 11:10

Óvőnők és dajkák kapták a kitüntető díjat

A Gárdonyi Géza Óvoda és Általános Iskola óvónői-dajka közössége kapta idén a Fadd Nagyközségért Kitüntető Díjat.

S. K.

A munkaközösség az óvodáért, a gyerekekért, a faluért végzett eredményes tevékenységükért, a példaértékű összefogásért érdemelték ki az elismerést.

A díj többek között a jótékonysági bálok megszervezéséért járt ki az óvónőknek és a dajkáknak. Ezen rendezvények bevételét az óvodások kirándultatására, játszóeszközök, bútorok és egyéb kellékek beszerzésére fordítják.

A kitüntetést hagyományosan a pénteki 1956-os megemlékezés alkalmával adta át Fülöp János polgármester a művelődési házban, a koszorúzás, az iskolások ünnepi műsora, illetve a polgármester ünnepi beszéde után.

A Fadd Nagyközségért kitüntetés mellett idén is elismerték a legjobb általános iskolás diákok munkáját, illetve az Akikre büszkék vagyunk díjakat is átadták.

Az iskolások közül Rácz Réka, Acsádi Péter, Kósa Evelin, Ferkelt Nikolett és Horváth Dániel részesült elismerésben.

Az „Akire büszkék vagyunk” díjat a Fadd Nagyközségi Tűzoltó Egyesület részéről Baros Gábor, az egyesület parancsnoka kapta. A Faddi Sport Egyesület Márkus Gergelyt,  Márkus Vandát és ifj. Szekeres Istvánt, a magyar sárkányhajó válogatott tagjait terjesztette fel. A sárkányhajó szakosztály Takács Tamást és Tantos Bencét javasolta a kitüntetésre. A Fadd SE karate szakosztályából Bogárdi Barbara, Bogárdi Mónika és Bányai Kitti vehette át a díjat. A labdarúgó szakosztályból Papp János és Csibi Ferenc lett az idei kitüntetett.

A „Kismanók” Óvodai Alapítványa Kiss Csabát jelölte az elismerésre. A Faddi Nyugdíjasok Érdekszövetsége Molnár Jánost és Molnár Jánosnét terjesztette fel. A Faddi Sporthorgász Egyesület részéről Nyúl András érdemelte ki az elismerést. A Faddi Polgárőr Egyesület Antus István alapító tagot jelölte.

A Magyar Tűzoltó Szövetség Katz Lajosnak 25 évi szolgálat után, Szaksz Sebestyénnek 10 évi szolgálat után adományozott díjat, amit szintén ezen alkalomból adott át a polgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!