Közélet

2010.10.13. 18:35

Rácsodálkoztak a láthatatlan világra

A szabad szemmel láthatatlan Gemencből, így a kovamoszatok, vagy a papucsállatkák életéből is elleshetnek titkokat azok a gyerekek, akik a XIV. Erdők Hete alkalmából meglátogatják a Gemenc Zrt. Pörbölyi Ökoturisztikai Központját.

TEOL/S.K.

Az e hét hétfőtől péntekig zajló eseménysorozaton kilencféle program közül választhatnak a megyéből, illetve a megyén kívülről is érkező iskolás és óvodás csoportok.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] Az ártéri erdő ehető és mérges gombáiról is sok fontos és érdekes dolgot tudhattak meg a gyerekek a Gemenc Zrt. szakembereitől
[/caption]
Csontos Péter, a Gemenc Zrt. erdészetvezetője érdeklődésünkre elmondta, hogy eddig a legnépszerűbb elfoglaltságok közé tartozott az erdei kisvasutas kirándulás, a kézműves foglalkozások csuhé- és csutkababa, illetve fajátékok készítésével, de a fent említett láthatatlan világra is, projektorral kivetített mikroszkóp segítségével, őszintén rácsodálkoztak a gyerekek.

Hasonlóan izgalmas elfoglaltságnak bizonyult a közvetlen közelről, a kerítés túloldaláról történő vadmegfigyelés, amibe némi vaddisznóetetés is bele szokott férni. Van lehetőség még gyalogtúrára, gombakeresésre, az erdészet és a vadgazdálkodás eszközeivel, illetve a méhészkedéssel való ismerkedésre is.

Csontos Péter úgy tájékoztatott, hogy az egyhetes programsorozatra több mint hétszáz gyermek jelentkezett. A hasonló akciók célja a legfiatalabb korosztály környezettudatos, a természetet védő és szerető szemléletmódjának kialakítása. Nagyon valószínű, hogy az erdők hetében a Gemenci-erdőben átélt élmények, a papucsállatka-lestől a vaddisznólesig, mindehhez hathatósan hozzásegítették őket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!