Közélet

2010.10.13. 17:37

Révkalauz nemcsak hajósoknak

Egyrészt a felsőoktatás, másrészt az interneten tájékozódni kívánók részére készült dr. Kiszl Péter második kötete.

TEOL/V.E.

A Hálózati révkalauz a hajósok és vízi élet számára-, illetve magyarországi hajózási internetes információforrások dzsungelében való tájékozódásához kíván mankót nyújtani. A kötetet nagy érdeklődés mellett mutatták be múlt héten Budapesten, stílusosan egy hajón.

Dr. Kiszl Péter élete – mint elmondta – két szálon zajlik, egyrészt a hajózással foglalkozó családi vállalkozásaik gazdasági ügyeit intézi, másrészt a felsőoktatásban dolgozik – az ELTE Bölcsészkarán –, ahol szakterülete az információs szolgáltatások és az információtudomány. Nagy kihívás volt, de sikerült ötvöznie a két szakmát, így jelent meg a Líceum Kiadó gondozásában a Magyarországi hajózási információforrások az interneten alcímet viselő könyv.

A szerző, az ELTE BTK adjunktusa elárulta, hogy a családban a Duna és a hajózás szeretete alapvető dolog, de számára nemcsak ez a világ izgalmas. A kutatásban az új dolgozok felszínre hozatala, az összefüggések feltárása okoz számára örömet, az oktatásban pedig azt szereti, hogy folyamatosan fiatalok között lehet, hiszen ez olyan közeg, ami mindig frissen tart, mondta.

Címkék#Paks
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!