Közélet

2010.10.14. 10:06

Ritka ronda dolgot művelt egy buszsofőr

Érdekes esetre hívta fel a figyelmet egyik olvasónk, bár ő inkább felháborítónak tartja a történteket.

TEOL/S.K.

Nyugdíjas édesapja többször utazik az egyik megyei buszjáraton. Legutóbb, amikor felszállt, hozzá hasonlóan több idős ember is 90 százalékos kedvezményű buszjegyet kért a sofőrtől. Ám míg az ő kedvezményes utalványába beírták ezt az utazást, a többiekében nem érvényesítették azt. Szerinte azért, mert mások 100, illetve 50 forintot adtak a sofőrnek a 25 forintos útért, és nem kértek vissza.

Nála viszont akkor csak 40 forint volt. Neki a sofőr úgymond visszadobta a 15 forint visszajárót, és „bélyegzett" az utalványba. Az idős ember állítólag máskor is látott már hasonlót: amikor valaki száz forintot adott a buszvezetőnek, akkor az közölte, hogy „kifogyott a tinta a tollából". Amikor a következő utas csak kevesebbet adott, akkor a sofőr azt mondta: most már megint fog a tolla.

Olvasónk édesapja szerint ez a fajta kivételezés csak azért történhet, mert jól jön naponta egy-két száz forint borravaló a sofőrnek.

Miszler Miklós, a Gemenc Volán Zrt. személyforgalmi és marketing igazgatója érdeklődésünkre leszögezte: a buszvezetők kötelessége, hogy minden utazás alkalmával érvényesítsék a szelvényen a kedvezményt. Mint mondta, ő is tudja, hogy a nyugdíjasok örülnek, ha a sofőr nem írja be az adott utat, hiszen az idősek így többet tudnak olcsóbban utazni.

Az olvasói levélben leírt gyakorlat ezzel együtt szabálytalan, megengedhetetlen és úgymond ritka ronda dolog. Az igazgató közölte: azt tudja ígérni, hogy figyelmeztetik a buszvezetőket. Felelősségre vonás viszont csak konkrét, bizonyítékokkal alátámasztott esetben jöhet szóba. Hozzátette, hogy ebből az esetből nem lenne szerencsés általános következtetéseket levonni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!