Közélet

2010.10.04. 18:55

Több ciklus után választottak új vezetőt

Bátán, Sárpilisen és Hőgyészen is olyan polgármestereket váltottak le, akik 2-3 cikluson át vezették településüket.

Venter Marianna

Sziebert György polgármesterként nyolc évig állt Báta szolgálatában, a következő ciklusban pedig a képviselő-testület tagjaként lesz jelen az önkormányzatban. Mint mondta, érezte, hogy az idei választásokon nem mellette döntenek a falubeliek, de nem bánja, hogy így alakult, legalább több ideje lesz a családjára. A munkáját átvevő Huszárné Lukács Rozáliát pedig szívesen segíti, ha szükség van rá.

Az eskütétel előtt álló új polgármester egyébként negyedszerre futott neki a tisztség megszerzésének. A lakosság nagy arányú bizalmát pedig eredményes munkával szeretné meghálálni. Tervei között szerepel egy egészségcentrum kialakítása, a gazdasági élet élénkítése, és a civil szervezetekkel és egyházközösségekkel való jó kapcsolat ápolása.

Sárpilisen 12 év után történt változás a település vezetésében. A leköszönő Hegedüs János azonban nem bánkódik. Azt mondta, bizonyos idő után szükség is van a váltásra, annak ellenére, hogy az elmúlt 12 év nem eredménytelenül telt. Már csak emiatt is jó szívvel adja át a stafétabotot Figler Jánosnak.

A megválasztott polgármester ugyanakkor úgy véli, új időszámítás kezdődhet a sárpilisiek életében, és a holtpontról elmozdulva a tettek következnek. Tervei között szerepel például, hogy legyen helyben gyógyszertár, a gyerekeknek játszótér, és hogy kiépüljön a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás.

Hőgyészen is három ciklus után lesz új polgármester. Az újonnan megválasztott Botta Györgyöt nem értük el, ám a búcsúzó Gyetvai László elmondta, úgy érzi, sokat tett a nagyközség fejlődésért az elmúlt években, de tiszteletben kell tartani, ha a lakosság az új irányzatot követi. Ő azonban köszöni azok támogatását, akik idén is az ő neve mellé tették az ikszet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!