Közélet

2010.10.20. 13:03

Vörösiszap: az ország egyik legnagyobb vállalata is segített

Védőeszközökkel, kétkezi munkával, pénzzel is segít a paksi atomerőmű a vörösiszap katasztrófa károsultjainak.

TEOL/V.T.

Mittler István kommunikációs igazgató elmondta, több száz polgárvédelmi ruhát, légzésvédőt, gumicsizmát, takarítóeszközt szállított a Paksi Atomerőmű Zrt. a veszélyeztetett területre. Összesen két teherautónyi védőeszközt vittek Kolontár térségébe. A tragédia után azonnal megkezdődött a gyűjtés, és az erőmű dolgozói közül sokan jelezték, hogy a kárelhárításban is szeretnének segíteni. Az önkéntes munkatársak napi váltásban utaznak a katasztrófa sújtotta területre, ugyanitt segédkeznek az atomerőmű tűzoltóság állományának tagjai is, mondta el. Mittler István hozzátette, hogy nemcsak a paksi atomerőmű, hanem az egész vállaltcsoport a károsultak segítségére sietett.

Baji Csaba, az MVM Zrt. vezérigazgatója úgy fogalmazott, az ilyen tragédiák mindig összefogásra késztetik az embereket. Az MVM Csoport, mint nemzeti energetikai vállalat, a maga részéről mindent megtesz a környezet megóvása érdekében, ugyanakkor nem maradhat érzéketlen mások szerencsétlensége iránt, hangsúlyozta. Az MVM Csoport dolgozói saját kezdeményezésükre pénzgyűjtési akciót indítottak a szerencsétlenül jártak gyors megsegítésére. Közel másfélmillió forint gyűlt össze, amiből 780 ezer forintot a paksiak adományoztak.

A nagyvállalat menedzsmentje úgy döntött, hogy a tragédia legsúlyosabb gondjainak mihamarabbi elhárítására a csoport nagyobb tagvállalatai – köztük a Paksi Atomerőmű Zrt. – pénzzel is hozzájárulnak a károsultak támogatásához. Az adomány egy részét segélyszervezeteknek utalták át, a többit a Magyar Kármentő Alapba fizették be. Az MVM Csoport tagvállalatai és munkavállalói összesen több mint százmillió forinttal támogatták a vörösiszap katasztrófa károsultjait.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!