Közélet

2010.12.17. 18:23

Szorosabb szakmai kapcsolatra törekednek

Együttműködési nyilatkozatot írtak alá még kedden Szakcs, Pári, Kurd és Gyulaj óvodái, amely településekről köztudott, hogy az intézményeikben meglehetősen magas a hátrányos helyzetű gyermekek aránya.

TEOL/R.T.

Az utóbbi település volt a kezdeményezője a szakmai kapcsolat megerősítésének, mivel az ottani iskola és óvoda külön pedagógiai programot alakított ki a hátrányos helyzetű és roma diákok oktatására, nevelésére.

A gyulaji intézményben tartott karácsonyváró kézműves játszóház adott lehetőséget arra, hogy az óvodapedagógusok valamint a gyerekek találkozzanak és együtt készülődjenek az ünnepre. Üdvözlőlapokat, ajándékkísérőt, karácsonyfadíszt, asztali-díszt is készítettek.

A helybeli gyerekek a program végén műsorral kedveskedtek a meghívottaknak, akik cserébe felrakták az óvoda karácsonyfájára a maguk készítette díszeket. A közösen elfogyasztott ebéd után a gyerekek a saját sütésű mézeskalácsukat is megkóstolhatták.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!